Παρέμβαση Σ. Κουκουμά σε διαδικτυακή συζήτηση για προστασία γυναικών της ΔΕ και Οργάνωσης «UN Women»Στις πολύ ουσιαστικές τροποποιήσεις και στον εκσυγχρονισμό νομοθεσιών, με στόχο την περαιτέρω στήριξη και προστασία των γυναικών αναφέρθηκε η Βουλευτής Σκεύη Κουκουμά-Κούτρα,  Μέλος του Προεδρείου του Φόρουμ Γυναικών Βουλευτών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (ΔΕ), στη διαδικτυακή συζήτηση ομάδας εμπειρογνωμόνων της ΔΕ και της Οργάνωσης «UN Women».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η διαδικτυακή συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και στο πλαίσιο αυτό, η κ. Κουκουμά παρέθεσε σειρά προτάσεων νόμου, που έχουν κατατεθεί στην Βουλή σχετικά με ποινικοποίηση ζητημάτων που αφορούν στη βία και/ή προκατάληψη εναντίον των γυναικών, καθώς και άλλες που προάγουν την ισότητα και την αναγνώριση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Προστίθεται ότι η κ. Κουκουμά σημείωσε την προσπάθεια που καταβάλλει η Βουλή των Αντιπροσώπων στον τομέα αυτό και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, τονίζοντας ότι η άμεση και έμμεση άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου και η ανταλλαγή απόψεων με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα.

Εξήρε, επίσης  τη σημασία της συνεργασίας και αλληλοενημέρωσης μεταξύ των κοινοβουλίων στο διεθνές επίπεδο.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι σκοπός της συζήτησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών σχετικά με τους τρόπους αναθεώρησης της εθνικής νομοθεσίας, για την ενσωμάτωση σε αυτήν θεμάτων ισότητας των φύλων και την εξάλειψη διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη και της Πλατφόρμας Δράσης του Πεκίνου +25.