Παρέμβαση ΥΠΑΝ για διδακτέα ύλη ζητά και ο Σύνδεσμος Γονέων Λυκείου Απ.Πέτρου και Παύλου

Μετά τον Σύνδεσμο Γονέων του Λανιτείου Λυκείου και ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη Λεμεσό, ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας για τη διδακτέα ύλη, ζητώντας ακύρωση των τετραμήνων για τους τελειόφοιτους και προειδοποιώντας με δυναμικά μέτρα μετά τις 5 Δεκεμβρίου.

Στην επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Σύνδεσμος Γονέων αναφέρει ότι οι μαθητές και μαθήτριες, οι τελειόφοιτοι/ες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αυξημένη διδακτέα ύλη, το πιλοτικό πρόγραμμα εισαγωγής των Γαλλικών σε Β’ και Γ’ Λυκείου και η έλλειψη, όπως υποστηρίζει, επικοινωνίας και συμφωνίας μεταξύ εξεταστών.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι ο διδακτέος χρόνος έχει μειωθεί λόγω της εφαρμογής των τετραμήνων, ενώ λόγω του ότι οι τελειόφοιτοι είναι η γενιά της πανδημίας και της μειωμένης φοίτησης, έχουν δημιουργηθεί κενά.


Λέγοντας πως είναι πλήρως σύμφωνος με την εφαρμογή των τετράμηνων καθώς και της εισαγωγής της γλώσσας των Γαλλικών μέχρι και την Γ’ Λυκείου, ο σύνδεσμος τονίζει ότι αυτά δεν μπορούν να γίνονται «με ερασιτεχνικό τρόπο, χωρίς τον σωστό προγραμματισμό και εις βάρος των εξεταζόμενων μαθημάτων».

«Αυτό που ζούμε δεν είναι εφαρμογή θεσμού για το καλό της παιδείας, αλλά κουτσούρεμα των δυνατοτήτων των παιδιών μας», προσθέτουν οι οργανωμένοι γονείς και ζητούν από τον ΥΠΑΝ όπως «άμεσα δοθούν οδηγίες προς τους αρμόδιους Υπηρεσιακούς για δραστική μείωση της διδακτέας ύλης και ακύρωση των τετραμήνων για τους τελειόφοιτους για να δοθεί η ευκαιρία στην Υπηρεσία να εναρμονίσει και να επιλύσει αυτές τις παραδοξότητες».

Όπως και στην περίπτωση του Συνδέσμου Γονέων του Λανιτείου Λυκείου, ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου δίνει διορία μέχρι τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου για ικανοποίηση των αιτημάτων, ενώ σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιεί με λήψη δυναμικών μέτρων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.