Παρήγγειλαν νέες λιμουζίνες το 2015 και ξαναπαρήγγειλαν καινούργιες για το 2020

19 καινούργιες λιμουζίνες παραγγέλθηκαν και θα παραληφθούν τον Φεβρουάριο του 2020.Οι καινούργιες λιμουζίνες θα είναι της σουηδικής μάρκας Volvo και, συγκεκριμένα, το μοντέλο S90 2.0D D4. Η κάθε λιμουζίνα θα κοστίσει στο δημόσιο €29.150 πλέον ΦΠΑ.

Οπως αναφέρει ο Φιλελευθερος, οι καινούργιες λιμουζίνες που παραγγέλθηκαν απο την κυβέρνηση θα αντικαταστήσουν, μεταξύ άλλων, τα οχήματα των ακόλουθων αξιωματούχων: Προέδρου της Βουλής, προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και των γενικών διευθυντών των υπουργείων και της Βουλής. Ενώ δεν αποκλείεται οι καινούργιες λιμουζίνες να παραχωρηθούν στους υπουργούς και οι κρατικοί αξιωματούχοι που βρίσκονται στις χαμηλότερες βαθμίδες να λάβουν τις μεταχειρισμένες λιμουζίνες που χρησιμοποιούν σήμερα οι υπουργοί, οι οποίες παραλήφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015.

Το ΑΚΕΛ πάντως και άλλα κόμματα (ΔΗΚΟΕΔΕΚ-Οικολόγοι) επιδιώκει τη δέσμευση του συγκεκριμένου  κονδυλίου ύψους €4 εκατ. το οποίο περιλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 και προορίζεται μεταξύ άλλων και για την αγορά λιμουζίνων.

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το έτος 2020 αναμένεται να ψηφιστεί κατά τη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής όπως και η υπό αναφορά τροπολογία που σκοπό έχει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για αυτές τις δαπάνες.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.