Ανοιχτός ορίζοντας/ Ορίζοντας

Παρουσίαση κυπρολογικής σειράς ΡΟΤΣΟΣ των εκδόσεων Ψηφίδες

Οι εκδόσεις Ψηφίδες επέλεξαν να παρουσιάσουν στα πλαίσια του Nicosia Book Fest την «Κυπρολογική Σειρά: Ρότσος», την οποία διευθύνει ο κοινωνιολόγος Αντρέας Παναγιώτου. Για τη σειρά, εκ μέρους των Ψηφίδων θα μιλήσει ο εμπνευστής της, Χρίστος Μάης, και δύο συγγραφείς: ο Νίκος Μούδουρος, το βιβλίο του οποίου Διεκδικώντας την πατρίδα: Η τουρκοκυπριακή αντιπολίτευση την περίοδο 1964-2004 μόλις κυκλοφόρησε, και η Νικολέττα Δημητρίου, το βιβλίο της οποίας Ο Κύπριος βιολάρης: Η προφορική ιστορία μιας επαγγελματικής τάξης στον εικοστό αιώνα βρίσκεται καθοδόν.

Όπως αναφέρεται στον πρόλογο του πρώτου βιβλίου της σειράς, Ο Ντενκτάς στον νότο: Η κανονικοποίηση της διχοτόμησης στην ελληνοκυπριακή πλευρά, του Γρηγόρη Ιωάννου:

[Η] «Κυπρολογική Σειρά: Ρότσος» φιλοδοξεί να αναδείξει σύγχρονες πτυχές και οπτικές της κυπριακής κοινωνίας και ιστορίας και να φωτίσει αθέατες πλευρές της μέσα από νέες μελέτες, αλλά και μεταφράσεις και επανεκδόσεις παλαιότερων έργων, πλαισιωμένων με εισαγωγές οι οποίες θα τοποθετούν τα εν λόγω κείμενα στη σύγχρονη εποχή.

Στην εκδήλωση της 15ης Οκτωβρίου οι εκδότες θέλουν να μοιραστούν τις σκέψεις τους με το αναγνωστικό κοινό αναφορικά με το μέλλον της σειράς και τους τίτλους που ετοιμάζονται, αλλά και να τροφοδοτηθούν τόσο από τις σκέψεις και προτάσεις του, όσο και από τις κριτικές του για τους τέσσερις τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει ήδη. Πρόκειται δηλαδή για μια συζήτηση παρουσίασης, απολογισμού και προγραμματισμού της μόνης – ελληνόγλωσσης τουλάχιστον – κυπρολογικής εκδοτικής σειράς.

Χρίστος Μάης

Λογοτεχνική Σκηνή,

Σάββατο 15/10/2022, 12:00

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.