Παράθυρα

Παρουσίαση της Αλήθειας της ερήμου της Σοφίας Μπάρκα

«Η αλήθεια της ερήμου» το πρώτο βιβλίο της Σοφίας Μπάρκα από τις εκδόσεις Αλμύρα παρουσιάζεται στο ΚΑΦΕΝΕΙΟ 11 στη Λευκωσία την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 στις 8:00 μ.μ.  Το βιβλίο είναι η πρώτη εκδοτική ποιητική της παρουσία και αποτελείται από ποιήματα που γράφτηκαν κατά την περίοδο 2020 – 2022.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Αφορμή για την εντονότερη στρέψη της ποιήτριας στην γραφή, ήταν η πανδημία. Αποτέλεσε σημείο κομβικό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα για πολλούς όπως και για την ίδια, να βγούμε από την λειτουργικότητα της ρουτίνας και τους ρυθμούς της ζωής που ο καθένας έχει επιλέξει και να αναγκαστούμε να μείνουμε με τον εαυτό μας. Η συγκυρία αυτή αποτέλεσε ευκαιρία για την ποιήτρια να εμβαθύνει σε υπαρξιακά ερωτήματα και συνετέλεσε στην συνειδητοποίηση του ότι βιώνοντας την έρημο του νου μας, αποκαλύπτονται αλήθειες που βρίσκονται βαθιά κρυμμένες μέσα μας. […] Η ποιήτρια καταλήγει σε μικρές και μεγάλες αλήθειες, είτε με άτιτλα τετράστιχα είτε με τιτλοφορούμενα πολύστροφα ποιήματα που αποτυπώνουν σκέψεις, επιθυμίες, ερωτήματα και προβληματισμούς. Μικρές και μεγάλες αλήθειες που ίσως κάποτε να αποδειχθούν ψέματα, ίσως όμως και να μας έσωσαν όταν αποκαλύφθηκαν, πάρα την σκληρότητα τους.

Η αλήθεια της ερήμου σαν υψωμένη γροθιά σε ενθαρρύνει να φανταστείς έναν καλύτερο κόσμο και να τον διεκδικήσεις. Μια ποιητική όαση σαν επαναστατημένη φύση που άνθισε στη μέση της ερήμου, έτσι οι σελίδες του βιβλίου άνθισαν τροφοδοτούμενες από τις αλήθειες στην έρημο του νου.»

ΚΑΦΕΝΕΙΟ 11 παλιά πόλη Λευκωσίας

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 στις 8:00 μ.μ.

Πρόγραμμα Παρουσιάσης
• Συζήτηση με την συγγραφέα για το βιβλίο.
• Απαγγελία ποιημάτων από την ηθοποιό Κωνσταντίνα Ξενοφώντος.
• Παρουσίαση μελοποιημένων στίχων του βιβλίου από τον Γιώργο Καλογήρου.
• Μουσικό αφιέρωμα που θα ακολουθήσει μετά την παρουσίαση από τον Γιώργο Καλογήρου και την Μαρία Θεοδώρου στον δίσκο «Προσανατολισμοί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Ηλία Ανδριόπουλου
Η παρουσίαση του βιβλίου είναι ανοιχτή για το κοινό και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης.
Για το μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, οι κρατήσεις γίνονται στο τηλέφωνο: 99030985, Καφενείο 11 (Είσοδος για μουσικό αφιέρωμα €4).

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.