• Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Παράθυρα/Ορίζοντας

Παρουσίαση βιβλίων από τις Εκδόσεις Αλμύρα

Οι Εκδόσεις Αλμύρα παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του Μάριου Γεωργίου Αποχαιρετισμός στη Σιωπή και το βιβλίο τσέπης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου Ημιτελές.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Η ποιητική συλλογή Αποχαιρετισμός στη Σιωπή αποτελεί μια προσπάθεια δημοσίευσης του εσωτερικού κόσμου του ποιητή, ενός κόσμου που συνήθως πνίγεται από την αδικία μιας αφιλόξενης, «απόκοσμης» κοινωνίας, μιας κοινωνίας ματεριαλιστικής και τόσο σκληρής, που παρά την εξέλιξη της, λειτουργεί στην πραγματικότητα με τους κανόνες της άγριας φύσης.  Με μια τεράστια όμως διαφορά, η φύση παλεύει – σκοτώνει για επιβίωση, ο άνθρωπος όμως σκοτώνει τυφλά για τον πλούτο. Έτσι, ο ποιητής πολλές φορές με οργή διατρανώνει τον πόθο για Ειρήνη των λαών, φωνάζει με αγανάκτηση για την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και προειδοποιεί ότι η γη θα μας εκδικηθεί αν δεν την σεβαστούμε.»

Το Ημιτελές του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αποτελεί ένα βιβλίο τσέπης με τρεις διηγηματικές ιστορίες. «Ο συγγραφέας προφανώς επηρεασμένος από την καθημερινότητα εξιστορεί με ιδιαίτερο τρόπο, τις ζωές ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Πότε, βάζοντας στη θέση του Αλ Σαίφ τον αναγνώστη, του θυμίζει ότι φτάνει το «τίναγμα μιας πεταλούδας» για να βρεθείς από την απόλυτη χαρά στο χάος ενός πολέμου, που σε αναγκάζει να αποχωριστείς αγαπημένα πρόσωπα. Άλλοτε, χρησιμοποιώντας δυο ανθρώπους της καθημερινότητας που πίνουν τσίπουρο σε ένα καφενείο, παρουσιάζει το «πανηγύρι της ζωής», τον έρωτα, τη χαρά, την απώλεια, το τέλος του ανθρώπου και την παροδικότητα του, σε σχέση με τη φύση. Τέλος, επιλέγει να παρουσιάσει την απρόσωπη πραγματικότητα της μικροαστικής ζωής, των μεγάλων γραφείων, των μεγάλων ναών του χρήματος, όπου εκεί, ακόμα κι ο έρωτας χάνεται στο κρύο.»

Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ.

Στη νέα αίθουσα πολιτισμού του Παρνασσού Στροβόλου στη Λευκωσία.

Πληροφορίες: 99658683

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.