Παρουσιάστηκαν και πάλι ελλείψεις σε αντικαταστάσεις και αναπληρώσεις στα Δημοτικά

Την ευχή και την ελπίδα τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά με φυσική παρουσία μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, πάντα σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας, εκφράζει, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου.


Ερωτηθείσα για την επάνοδο των παιδιών μετά τις διακοπές του Πάσχα, η κα. Βασιλείου είπε ότι οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης υποδέχτηκαν σήμερα τα παιδιά στις τάξεις τους.

«Ευχή και ελπίδα μας τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά με φυσική παρουσία μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, πάντα σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «σήμερα παρουσιάστηκαν και πάλι ελλείψεις σε αντικαταστάσεις και αναπληρώσεις συναδέλφων».


«Το θέμα των αντικαταστάσεων χρήζει άμεσης επίλυσης από μέρους του Υπουργείου Παιδείας. Η ΠΟΕΔ διαχρονικά έχει καταθέσει πλήθος εισηγήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις στο θέμα», σημείωσε.

Η κ. Βασιλείου καταλήγοντας τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη οι ανακοινώσεις και οι οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες να δίνονται έγκαιρα με σαφήνεια από τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να μη δημιουργείται αχρείαστη αναστάτωση και ταλαιπωρία τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε γονείς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.