Παρθενική πτήση για το νέο μοντέλο της Boeing777X

Την παρθενική του πτήση εκτέλεσε το νέο μοντέλο της Boeing, το οποίο σύμφωνα με την εταιρία θα είναι το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο.

Την παρθενική του πτήση πραγματοποίησε το μοντέλο 777Χ, του νέου αεροσκάφους της Boeing, γνωστό ως 777-9, από την Ουάσινγκτον όπου έγινε η απογείωση, μέχρι το Σιάτλ όπου προσγειώθηκε, μετά από δύο ακυρωθείσες πτήσεις, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Η εταιρία δημοσίευσε πληθώρα αναρτήσεων στο διαδίκτυο, με πληροφορίες για την πτήση.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι της Boeing δήλωσαν πως η παρθενική πτήση θα συνεχιστεί για 3 έως 5 ώρες και μετά το αεροσκάφος θα συνεχίσει τα τεστ για μήνες, προτού αρχίσει τις επίσημες πτήσεις με την Emirates, το 2021, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Για μένα, αυτή είναι η ναυαρχίδα των μεγάλων αεροσκαφών στον κόσμο… εκπροσωπεί τα μεγάλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ως εταιρία» πρόσθεσε η Γουέντι Σόουερς, διευθύντρια μάρκετιγκ για το 777Χ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της εταιρίας, το νέο αεροσκάφος, αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και το πιο αποδοτικό αεροπλάνο με δυο κινητήρες, καταναλώνοντας 10% λιγότερα καύσιμα καθώς και εκπομπές ρύπων αλλά και 10% μειωμένα κόστη λειτουργίας.

Το συγκεκριμένο μοντέλο, του οποίου είναι χαρακτηριστικά τα αναδιπλούμενα άκρα φτερών καθώς και οι δύο τεράστιοι κινητήρες, οι μεγαλύτεροι στην πολιτική αεροπορία, θα μπορεί να μεταφέρει 400 ανθρώπους, ενώ η εταιρία έχει ανακοινώσει πως 309 αεροσκάφη, αξίας 442 εκατομμυρίων δολαρίων, έχουν ήδη αγοραστεί.