Πάρτι από τα ταμεία διαχείρισης δανείων – Στο σφυρί 877 ακίνητα, παρά την αναστολή των εκποιήσεων

Στο σφυρί 877 ακίνητα, παρά την αναστολή των εκποιήσεων για τις περιπτώσεις πρώτης κατοικίας, μικρής επαγγελματικής στέγης και αγροτεμαχίων

Πάρτι από τα ταμεία διαχείρισης δανείων στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

 

Τα ταμεία εξαγοράς και διαχείρισης δανείων έχουν στήσει πάρτι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενώ αναμένουν τη λήξη του μορατόριουμ που ψήφισε η Βουλή για τις περιπτώσεις πρώτης κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης, ώστε να προσθέσουν στη λίστα και αυτά τα ακίνητα.

Στο σφυρί 877 ακίνητα, παρά την αναστολή των εκποιήσεων για τις περιπτώσεις πρώτης κατοικίας, μικρής επαγγελματικής στέγης και αγροτεμαχίων

Σύμφωνα με στοιχεία της σελίδας eauction, η οποία ανήκει στον Σύνδεσμο Τραπεζών και αποτελεί το όχημα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για το επόμενο διάστημα είναι προγραμματισμένες εκποιήσεις για συνολικά 877 ακίνητα. Τα περισσότερα βγαίνουν στο σφυρί από τα ταμεία εξαγοράς και διαχείρισης δανείων (776) και τα υπόλοιπα από τις τράπεζες (101). Σημειώνεται επίσης ότι περισσότερα από τα μισά ακίνητα που θα περάσουν τις επόμενες μέρες από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αφορούν την πρώην Συνεργατική (445).

63% με επιφυλασσόμενη τιμή κάτω από 100 χιλ. ευρώ

Όσον αφορά την αξία των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί, το 63% περίπου (558 από τα 877) έχουν επιφυλασσόμενη τιμή κάτω από 100 χιλ. ευρώ. Σε 18 περιπτώσεις μάλιστα η τιμή εκκίνησης στον πλειστηριασμό είναι κάτω από χίλια ευρώ. Υπάρχουν επίσης 134 ακίνητα με τιμή από 100 – 200 χιλ. ευρώ, 55 από 200 – 300 χιλ. ευρώ και 144 πάνω από 300 χιλ. ευρώ.

Οικόπεδα με κτίρια και διαμερίσματα

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα ακίνητα τα οποία θα περάσουν τις επόμενες μέρες από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είναι «οικόπεδα με κτίρια» (96), όπως αναφέρεται στις σχετικές ειδοποιήσεις. Ακολουθούν τα διαμερίσματα (88 εκ των οποίων τα 85 με τιμή εκκίνησης κάτω από 350 χιλ. ευρώ που είναι το όριο του Εστία). Επίσης, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς των επόμενων ημερών υπάρχουν 37 οικίες (εκ των οποίων οι 31 έχουν τιμή εκκίνησης κάτω από το όριο του Εστία). Ακόμη, υπάρχουν 50 οικόπεδα, 16 καταστήματα και 9 γραφεία.

Πρώτη η Λευκωσία

Τα περισσότερα ακίνητα που θα περάσουν τις επόμενες μέρες από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς βρίσκονται στη Λευκωσία (277). Ακολουθεί η Λάρνακα με 204 ακίνητα, η Λεμεσός με 193, η Πάφος με 149 και η Αμμόχωστος με 64.

Σημειώνεται ότι η Βουλή ψήφισε νομοθεσία για αναστολή των εκποιήσεων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, για τις περιπτώσεις πρώτης κατοικίας μέχρι 350 χιλ. ευρώ, επαγγελματικής στέγης με ετήσιο κύκλο εργασιών που δεν υπερβαίνει τις 750 χιλ. ευρώ και αγροτεμαχίων αξίας μέχρι 100 χιλ. ευρώ. Επισημαίνεται επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αρχικά έκανε αναπομπή, αλλά στη συνέχεια υποχρεώθηκε να υπογράψει το νόμο, αφού είναι πανομοιότυπος με τον προηγούμενο νόμο ο οποίος κρίθηκε συνταγματικός από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

 

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy