Πάσχα στην Αράχωβα, 26-30 Απριλίου 2019

Ο “Αστρα” σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή εκδρομή που διοργανώνει για το Πάσχα. Φέτος, πάμε στη γραφική Αράχοβα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Μέρα – Μεγάλη Παρασκευή: Λάρνακα – Αθήνα – Δελφοί – Αράχοβα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για την Αθήνα με τελικό προορισμό την όμορφη και γραφική Αράχοβα. Άφιξη, υποδοχή από την αρχηγό και άμεση αναχώρηση για την Αράχοβα με πρώτη στάση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δυο αετοί που έστειλε ο Δίας από την άκρη του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου και για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού. Μετά την ξενάγηση θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση δωματίων. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια πρώτη βόλτα στη γραφική πόλη. Νηστίσιμο δείπνο τύπου μπουφέ πριν την περιφορά του Επιταφίου. Μετά το δείπνο προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε την περιφορά του Επιταφίου.

2η Μέρα – Μεγάλο Σάββατο: Αράχοβα – Γαλαξίδι – Ναύπακτος- Ιτέα

Πρωινό και ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή με πρώτο σταθμό στο ιστορικό και παραθαλάσσιο Γαλαξίδι όπου θα έχουμε περιήγηση της πόλης. Τόπος ναυτικός με συμμετοχή στον κατά θάλασσα αγώνα των Ελλήνων το 1821. Σύμβολο της ναυτοσύνης των Ελλήνων διατήρησε την ατμόσφαιρα του παρελθόντος στα καπετανόσπιτα, στα νεοκλασσικά σπίτια, στα καντούνια, και στο λιμάνι που γεμίζει την ψυχή. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό γαλαξιδιώτικο ραβανί που το φτιάχνουν από ρύζι. Συνεχίζουμε για τη γραφική Ναύπακτο η οποία διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό χρώμα της στον οικιστικό πυρήνα της. Εδώ θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για το μεσημεριανό μας φαγητό (προαιρετικό). Στην περιήγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το Ενετικό λιμάνι με θέα το ιστορικό κάστρο της πόλης και τον Πατραϊκό κόλπο, τα πλακόστρωτα σοκάκια που συνθέτουν ένα γοητευτικό σύνολο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ανδρικό μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στη μονή λειτουργούν ραδιοφωνικός σταθμός και ένα πολύ αξιόλογο Αγιογραφείο. Στο σύγχρονο αμφιθέατρο της Μονής διοργανώνονται πολλά συνέδρια. Συνεχίζουμε για την παραλιακή και γραφική Ιτέα, όπου θα απολαύσουμε το απογευματινό μας καφεδάκι. Η Ιτέα είναι μια νέα πόλη που ιδρύθηκε το 1830 και που οφείλει το όνομα της στις πολλές ιτιές που φύτρωναν παλαιότερα στην περιοχή. Αποτελεί αξιόλογο παραθεριστικό κέντρο καθώς και το σημαντικότερο και μεγαλύτερο λιμάνι του νομού Φωκίδας. Επιστροφή στην Αράχοβα. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία και ακολούθως θα απολαύσουμε το Αναστάσιμο δείπνο μας σε τύπου μπουφέ. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα – Κυριακή του Πάσχα: Αράχοβα

Καλή Ανάσταση!!! Σήμερα η μέρα μας θα είναι πιο χαλαρή και ξεκούραστη. Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη για να την απολαύσετε όπως εσείς θέλετε. Κάντε την βόλτα σας στο κέντρο της Αράχοβας και απολαύστε ένα ζεστό καφέ σε ένα από τα πολλά καφέ της πόλης. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα με μουσική κάλυψη στο ξενοδοχείο.

4η Μέρα – Δευτέρα του Πάσχα: Αράχοβα – Παρνασσός – (Επτάλοφο) – Αγόριανη – Χάνι της Γραβιάς – Γοργοπόταμο

Πρόγευμα και αναχώρηση για το διαμάντι του Παρνασσού, την Πάνω Αγόριανη για μια βόλτα στο όμορφο χωριό για προαιρετικό καφέ, σε ένα από τα καφέ της γραφικής πλατείας που είναι πνιγμένη στο πράσινο με έλατα πλατάνια, καρυδιές και κερασιές να συνθέτουν ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο. Συνεχίζουμε για τη Γραβιά όπου θα επισκεφθούμε το ιστορικό Χάνι. Στη μάχη αυτή, που έγινε στις 8 Μαΐου του 1821, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος με μόνο 120 άνδρες νίκησε το στρατό του Ομέρ Βρυώνη. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για το Γοργοπόταμο με την ξακουστή γέφυρα που η ανατίναξη της αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός της αντίστασης κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Δείπνο τύπου μπουφέ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα – Τρίτη του Πάσχα: Αράχοβα – Δίστομο – Όσιος Λουκάς – Αθήνα – Λάρνακα

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος μέχρι την αναχώρηση μας για το αεροδρόμιο. Θα σταματήσουμε στο Ζεμενό για γεύμα (προαιρετικό) και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χώρο του Ολοκαυτώματος της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.

Ακολούθως θα κάνουμε στάση για προσκύνημα στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά που βρίσκεται σε γραφική πλαγιά του Ελικώνα σε τοποθεσία όπου βρισκόταν άλλοτε ο ναός της Στειρίτιδας Δήμητρας και ο οποίος περιβάλλεται από οροπέδιο που καλύπτεται από ελαιώνα. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής στη Λάρνακα.

Πληροφορίες: 22864502

Πτήσεις με Blue Air

Παρασκευή 26/4: Λάρνακα – Αθήνα, 0B 5161, 07:30 π.μ. – 09:15 π.μ.

Τρίτη 30/4: Αθήνα – Λάρνακα, 0B 5362, 20:45 μ.μ. – 22:30 μ.μ.

Ξενοδοχείο: DOMOTEL ANEMOLIA (Αράχωβα) 4 ***

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ: ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ € 620, ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ € 780, ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ € 620, Παιδί 2 – 12 ετών (σε δίκλινο) € 430

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα με Blue Air
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Διαμονή για 4 βράδια στο ξενοδοχείο με πρόγευμα τύπου μπουφέ σε στάνταρντ δωμάτια με θέα βουνού
 • Νηστίσιμο δείπνο την Μεγάλη Παρασκευή, Αναστάσιμο δείπνο, Πασχαλινό γεύμα με μουσική, Δείπνο τύπου μπουφέ την Δευτέρα του Πάσχα
 • Τοπικός συνοδός για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και Επίσημος Ξεναγός κατά την ξενάγηση στους Δελφούς
 • Ασύρματη σύνδεση διαδικτύου στους κοινόχρηστους χώρους και δωμάτια
 • Χρήση γυμναστηρίου και εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας
 • Μια αποσκευή 32κιλών και μια αποσκευή 10κιλών

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά
 • Ποτά κατά τα γεύματα / δείπνα
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Προσφορά του Ξενοδοχείου: Δωρεάν μεταφορά από/προς Αράχοβα κατά τις βραδινές ώρες με το mini – bus του ξενοδοχείου (1,5 χλμ με το mini – bus).

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy