Σκοπιμότητες στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ όπως προτείνεται, εντοπίζει ο Σύνδεσμος ιδιωτικών νοσηλευτηρίων ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ Μαρίνος Σωτηρίου, τονίζοντας ότι τα μέλη του δεν εντάσσονται σε ένα ατελές σύστημα υγείας, χωρίς επαρκή μελέτη και τεκμηρίωση, που θα υποβαθμίσει αντί να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επισήμανε ότι το ΓΕΣΥ προτείνεται με αυτό τον τρόπο είτε γιατί θέλουν να εντάξουν σε αυτό μόνο τα δημόσια νοσηλευτήρια, είτε γιατί δεν τους ενδιαφέρει η ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης που θα παρέχεται.

Στο προτεινόμενο ΓΕΣΥ, επισήμανε υπάρχουν πολλά διοικητικά, νομικά, οικονομικά και άλλα προβλήματα τα οποία δεν θα επιτρέψουν την προσφορά της ιατρικής που θέλουν να προσφέρουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Ο κύριος Σωτηρίου περιέγραψε το ΓΕΣΥ σαν ένα λεωφορείο χωρίς φρένα που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και ξεκινά χωρίς να ξέρει που θα σταματήσει.

Το προτεινόμενο ΓΕΣΥ, είπε, είναι ισοπεδωτικό ποιοτικά προβληματικό και εξευτελιστικό και δεν λήφθηκαν σε αυτό οι απόψεις του ιατρικού κόσμου για τις πραγματικές ανάγκες των ιατρών και των ασθενών. Ερχόμαστε στη δωδεκάτη να εφαρμόσουμε ένα ΓΕΣΥ που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει, τόνισε.

Μας έχεις Like στο Facebook ;