Πασιουρτίδης: Η Αρχή κατά της Διαφθοράς να μην είναι απλώς ένα διακοσμητικό σώμα


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


 

Η Αρχή κατά της Διαφθοράς να μην είναι απλώς ένα διακοσμητικό σώμα, τόνισε με δηλώσεις του ο Αντρέας Πασιουρτίδης, βουλευτή ΑΚΕΛ

ΜΙλώντας μετα τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, ο κ. Πασιουρτίδης ανέφερε οτι με δεδομένο ότι τα επίπεδα διαφθοράς και διαπλοκής στον τόπο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ αυξημένα, θεωρούμε ότι η παρούσα κυβέρνηση – η οποία αποτελεί και μέρος του προβλήματος- δεν είναι αυτή που μπορεί να δώσει τις λύσεις στο πρόβλημα.

«Σήμερα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου της Αρχής κατά της Διαφθοράς έχουν ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα. Στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία μίας Αρχής η οποία θα έχει προληπτικό, ενημερωτικό, συμβουλευτικό και εκπαιδευτικό ρόλο. Εμείς από το 2019 έχουμε υποβάλει προτάσεις, ούτως ώστε να υπάρχουν αυξημένες αρμοδιότητες της Αρχής. Να έχει εξουσίες ερευνητικές στα πλαίσια των όσων καθορίζονται στη νομοθεσία για τις ερευνητικές επιτροπές. Σήμερα υπήρξαν και προτάσεις από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο αλλά και από άλλους τεχνοκράτες, ούτως ώστε αυτή η Αρχή να έχει ανακριτικές αρμοδιότητες.

Ένα άλλο θέμα το οποίο συζητάμε είναι ο τρόπος διορισμού των μελών της Αρχής. Ξεκαθαρίζουμε, ότι είμαστε κάθετοι πως σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να συμμετέχει το νομοθετικό σώμα, η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία είναι και το σώμα το οποίο εκφράζει τη λαϊκή κυριαρχία.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν και άλλα κόμματα τα οποία έχουν υποβάλει τροπολογίες ή σκοπεύουν να υποβάλουν. Κάποια μάλιστα αγγίζουν και τροποποιήσεις του Συντάγματος. Στα πλαίσια αυτής της συζήτησης, θα αναμένουμε να δούμε τα κείμενα αυτών των τροπολογιών και λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και τα όσα λένε εξειδικευμένοι τεχνοκράτες επί του θέματος, θα συζητήσουμε ούτως ώστε αυτή η Αρχή να έχει δόντια και να μην είναι απλώς ένα άλλο διακοσμητικό σώμα, το οποίο στο τέλος της ημέρας το μόνο που θα εξυπηρετεί θα είναι τις επικοινωνιακές ανάγκες της παρούσας κυβέρνησης»

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.