Πασιουρτίδης: Το Υπ. Δικαιοσύνης είναι απόν από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Πως απαντά η Δράκου

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι απόν από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το 2023. Επισήμανε ότι η αρμόδια Υπουργός θα έπρεπε να έχει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο αναφορικά με την κάθαρση αλλά και στο να βγουν στην επιφάνεια όλα όσα συμβαίνουν, αλλά κανείς δεν παραδέχεται.

Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτο το γεγονός η Αστυνομία να αποκρύπτει από τη Βουλή ότι έλαβε υπηρεσίες από φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες που στη συνέχεια βρέθηκαν να διώκονται ποινικά για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά την ιδιωτική επικοινωνία.

Σχολιάζοντας τις αναφορές Πασιουρτίδη, η Στέφη Δράκου σημείωσε ότι είναι απών το Υπουργείο Δικαιοσύνης γιατί όπως είπε δεν έχει άμεση εμπλοκή με τις παρακολουθήσεις. Πρόσθεσε ότι υπάρχει ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ρυθμίζει τα θέματα της ιδιωτικής επικοινωνίας και προστασίας. Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό που χρειάζεται είναι να ενισχυθεί ο έλεγχος που είναι αρμοδιότητα του Υφυπουργείου Καινοτομίας και η αδειοδότηση για εξαγωγή αυτών των λογισμικών διπλής χρήσης που είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εμπορίου. Για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Αστυνομίας, η Στέφη Δράκου είπε ότι σε περίπτωση που διαπραχθεί παρανομία από την αστυνομία, το Υπουργείο θα επέμβει για διερεύνηση, στο πλαίσιο των νομοθεσιών.

Στο μεταξύ ενώπιον της επιτροπής ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε ότι θα απαντήσει γραπτώς στην αναφορά ότι η Αστυνομία μπορεί να απέκρυψε από τη Βουλή ότι έλαβε εξοπλισμό από εταιρείες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy