Πασιουρτίδης: Η Βουλή στηρίζει ενεργά τις δράσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που είναι ιδρυτικό μέλος της της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ),στηρίζει ενεργά τις περιφερειακές δράσεις της ΚΣΜ, με στόχο την εναρμόνιση, αναθεώρηση και ενίσχυση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την καταπολέμηση του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος, περιλαμβανομένων των εγκλημάτων που επηρεάζουν το περιβάλλον σημείωσε ο Βουλευτής Ανδρέας Πασιουρτίδης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου επ’ ευκαιρία της «Ημέρας της Μεσογείου»,η οποία καθιερώθηκε να τιμάται στις 21 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής ο κ. Πασιουρτίδης είναι επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου.

Κεντρικό θέμα της φετινής «Ημέρας της Μεσογείου» είναι η καταπολέμηση του περιβαλλοντικού εγκλήματος, το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τη Συνέλευση, λόγω των σοβαρών αρνητικών επιπτώσεών των περιβαλλοντικών εγκλημάτων στο περιβάλλον, στην ανθρώπινη υγεία και στις οικονομίες των μεσογειακών χωρών, αναφέρεται.

Στο μήνυμά του, ο κ. Πασιουρτίδης σημείωσε πως η προώθηση σε συστηματική βάση και η συνεχής ενδυνάμωση της περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας, σε εκτελεστικό και επιχειρησιακό επίπεδο, είναι απαραίτητη για τον αποτελεσματικό εντοπισμό και την επιτυχή δίωξη και καταδίκη όλων των περιβαλλοντικών εγκλημάτων.

Επισήμανε επίσης ότι κάθε συμπεριφορά που προκαλεί την ουσιαστική υποβάθμιση του φυσικού μας οικοτόπου, συνιστά περιβαλλοντικό έγκλημα και υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη περαιτέρω συντονισμένης δράσης για την καταπολέμησή του.

Υπογράμμισε ότι η «Ημέρα της Μεσογείου», την οποία καθιέρωσε η ΚΣΜ, αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης του σημαντικού ρόλου των κοινοβουλίων στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του περιβαλλοντικού εγκλήματος, αλλά και της ανάγκης περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων σε καίρια για τη Μεσόγειο ζητήματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy