ΠΑΣΠ: Αδιανόητη διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Εθνική

Αδιανόητο εν έτει 2020 χαρακτήρισε ο Εκτελεστικός πρόεδρος της ΠΑΣΠ το σκεπτικό του ΚΟΑ ότι αν είσαι άνδρας ποδοσφαιριστής θα πάρεις 700 ευρώ και αν είσαι γυναίκα 75 ευρώ για pocket money. Ο Σπύρος Νεοφυτίδης είπε ακόμα ότι είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΠ δεν εκπροσωπείται γυναίκα και είναι ανδροκρατούμενο. Κατηγόρησε δε τον νέο πρόεδρο του ΚΟΠ ότι προσπάθησε να παρακάμψει το σύνδεσμο και τα τίναξε όλα στον αέρα.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Διακρίσεις σε βάρος των ποδοσφαιριστριών της Εθνικής Γυναικών από την ΚΟΠ

Επίσης, ο κ. Νεοφυτίδης επέρριψε τεράστιες ευθύνες σε ΚΟΑ και Επιτροπή για την Ισότητα των δυο φύλων καθώς όπως είπε μέχρι στιγμής έχουν λάβει θέση επί του θέματος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει έλεγχος. Διερωτήθηκε δε αν η σύσταση του ΚΟΑ είναι για να καλύπτονται κενές θέσεις και να γίνονται πάρτι. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει στήριξη ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει μια ομοσπονδία να κρύβεται πίσω από το αυτοδιοίκητο.

Από την πλευρά της, η Ξένια Γεωργίου εκ των αρχηγών της Εθνικής Κύπρου και παίκτρια της Λευκοθέας, είπε ότι τους δίνεται το ποσό των 20 ευρώ pocket money ανά ημέρα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ενώ σε αγώνες στην Κύπρο δεν πληρώνονται. Πρόσθεσε ότι βάζοντας άδεια από την προσωπική τους δουλειά χάνουν μισθό της τάξης των 200-300 ευρώ. Η Ξένα Γεωργίου τόνισε ότι διεκδικούν αυτά που δικαιούνται και τίποτα περισσότερο. Διερωτήθηκε ωστόσο από πότε το να εκπροσωπεί κάποιος τη χώρα του είναι φιλανθρωπία.