ΠΑΣΥΚΙ: «Ο ΟΚΥΠΥ χρωστά δεδουλευμένα στους γιατρούς από το 2020» – «Καμία αθέτηση συμφωνίας», λέει ο Χ.Χαριλάου

Έλα στο Google News

Ευθύνες στον ΟΚΥΠΥ για μη τήρηση συμφωνηθέντων επιρρίπτουν οι γιατροί του δημοσίου, ενώ την ίδια στιγμή απορρίπτουν το ενδεχόμενο να αποδεχτούν εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, τόνισε ότι ο ΟΚΥΠΥ χρωστά στους γιατρούς δεδουλευμένα από το 2020 στους γιατρούς παρά τη συμφωνία που υπάρχει για καταβολή τους.

Τόνισε επίσης ότι οι γιατροί παρουσιάζονται έτοιμοι να προχωρήσουν με δυναμικά μέτρα. Η ΠΑΣΥΚΙ έχει ήδη καταγγείλει τον ΟΚΥΠΥ, με επιστολή της στον υπουργό Υγείας για κακή διαχείριση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Χαριλάου: «Ο ΟΚΥΠΥ δεν έχει αθετήσει καμία συμφωνία»

Την Πέμπτη το ΔΣ του ΟΚΥΠΥ δεν θα συνεδριάσει για να αποφασίσει για κυλιόμενο ωράριο, αλλά θα δώσει το πράσινο φως για να αρχίσει η συζήτηση για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, επισήμανε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΚΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Τόνισε ότι ο ΟΚΥΠΥ δεν έχει αθετήσει καμιά συμφωνία με την ΠΑΣΥΚΙ προσθέτοντας ότι έχουν δοθεί τα δεδουλευμένα στους γιατρούς και ότι παραμένει ένα μικρό ποσό το οποίο θα δοθεί εντός των ημερών.

Εξήγησε ότι οι γιατροί παίρνουν τον μισθό τους και το οριζόντιο κίνητρο των 1850 ευρώ. Υπάρχει εκκρεμότητα αναδρομικών για 5 μήνες για την εξωνοσοκομειακή που είναι πολύ μικρό ποσό και τις επόμενες μέρες θα καταβληθεί.

Όσον αφορά τις δομές, είπε ότι ο ΟΚΥΠΥ έχει εκπονήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο έχει ολοκληρωθεί γι αυτό και ανατέθηκε σε ιδιωτικό οίκο να κάνει μελέτη και να έχει διαβουλεύσεις με την ΠΑΣΥΚΙ για το όλο θέμα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.