ΠΑΣΥΚΙ: Προσπάθεια γεφύρωσης διαφωνιών με ΟΚΥΠΥ

Η συζήτηση μεταξύ των συντεχνιών των γιατρών και του ΟΚΥΠΥ θα συνεχιστεί, σε μια προσπάθεια γεφύρωσης των διαφωνιών ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Σωτήρης Κούμας τόνισε ότι στη σημερινή συνάντηση του ΟΚΥΠΥ με τις συντεχνίες των γιατρών τέθηκαν επί τάπητος δυο έγγραφα, το ένα ήταν έγγραφο του ΟΚΥΠΥ και το άλλο προκαταρκτικό έγγραφο συμφωνίας από τις τρεις συντεχνιών των γιατρών.

Σημείωσε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και πολύπλοκα λόγω έλλειψης και πίεσης του χρόνου. Ο κ. Κούμας είπε ακόμα ότι στη βάση των δυο εγγράφων θα συνεχιστεί η συζήτηση την επόμενη εβδομάδα, για να ληφθεί απόφαση στο επίπεδο παραχώρησης κινήτρων στους γιατρούς για να παραμείνουν στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο Σωτήρης Κούμας πρόσθεσε ότι έχει ετοιμασθεί ένα κοινό έγγραφο συμφωνίας από τις συντεχνίες των γιατρών σημειώνοντας ότι έγινε προσπάθεια να καταγραφούν οι απόψεις της κάθε συντεχνίας ξεχωριστά. Όπως είπε, η γενική φιλοσοφία των συντεχνιών είναι ότι πρέπει να δοθεί άμεσα κάτι καλό στους γιατρούς

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.