ΠΑΣΥΝΟ: Προσέλαβαν νοσηλευτές για τις ανάγκες της πανδημίας και μετά τους απέλυσαν

Αντί να αναγνωρίσουν την προσφορά των δύο νοσηλευτών, τους απέλυσαν

H Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών εκφράζει τη λύπη της και την απογοήτευσή της για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν δύο νοσηλευτικοί λειτουργοί, οι οποίοι κλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να επανδρώσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για 10μηνη επίταξή τους, σημειώνοντας ότι η Πολιτεία ευχαριστεί δύο νοσηλευτές πρώτης γραμμής απολύοντάς τους.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει συγκεκριμένα ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις του πρώην Υπουργού Υγείας, του Διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και των διευθύνσεων του ΟΚΥπΥ ότι θα βρεθεί μια χρυσή τομή για το θέμα των δύο νοσηλευτών, δυστυχώς, μια μέρα πριν εκπνεύσει το συμβόλαιο του ενός εκ των δύο, τέθηκε εκτός υπηρεσίας χωρίς να διευθετηθεί το θέμα».

Η συντεχνία αναφέρει πως για το συγκεκριμένο θέμα είχε ενημερωθεί και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο. Η ΠΑΣΥΝΟ επισημαίνει πως «οι νοσηλευτές/τριες εργάστηκαν 4 εξάμηνα σε νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ», σημειώνοντας ότι ο οργανισμός έχει επενδύσει στην εκπαίδευσή τους, αλλά και οι ίδιοι/ες απέκτησαν εμπειρία. «Άρα, είναι οξύμωρο ο ίδιος ο οργανισμός να μην τους ανανεώνει το συμβόλαιό τους», αναφέρει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy