ΠΑΣΥΞΕ: Τριγμοί με την απόφαση κυβέρνησης για αναστολή του νέου σχεδίου κινήτρων σε αεροπορικές εταιρείες

«Κυβέρνηση και εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να υπαναχωρήσουν από τις ακραίες τοποθετήσεις», αναφέρει από την πλευρά του το ΚΕΒΕ

Η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει το νέο σχέδιο κινήτρων σε αεροπορικές εταιρείες, ενδεχομένως να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην αεροπορική συνδεσιμότητα της χώρας αλλά και στο χειμερινό τουρισμό, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

Ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι ίσως η απόφαση αυτή να προκαλέσει τριγμούς όχι μόνο στην τουριστική βιομηχανία, αλλά και στα νοικοκυριά που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό. Έκανε μάλιστα λόγο για ακόμα έναν «ογκόλιθο», μέσα στις προκλήσεις και τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Ο κ. Ρουσουνίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να βρεθεί λύση.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση του Γενικού Ελεγκτή με την κυβέρνηση για την HERMES, ανέφερε ότι ο Γενικός Ελεγκτής καλό θα ήταν να ξαναδεί το θέμα με άλλο φακό. Υποστήριξε ότι είναι καλός είναι ο έλεγχος, αλλά ως εκεί που δεν θα «τιμωρείται» περισσότερο η χώρα.

Σημείωσε δε ότι τις επόμενες μέρες θα επιδιώξουν συναντήσεις με εμπλεκόμενους φορείς, ούτως ώστε να πιέσει και ο ΠΑΣΥΞΕ με σκοπό να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

ΚΕΒΕ: Κυβέρνηση και εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να υπαναχωρήσουν από τις ακραίες τοποθετήσεις

Κυβέρνηση και εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να υπαναχωρήσουν από τις ακραίες τοποθετήσεις, σχετικά με την απόφαση να αναστείλει το νέο σχέδιο κινήτρων σε αεροπορικές εταιρείες τόνισε ο ΓΓ του ΚΕΒΕ.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΣΤΡΑ, ο Μάριος Τσιακκής υπέδειξε ότι πρέπει να μπει ξανά σε εφαρμογή το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα και να ολοκληρωθεί ο διάλογος που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να μη δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στη συνδεσιμότητα της χώρας.

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση κυβέρνησης και Γενικού Ελεγκτή για την HERMES, ο κ. Τσιακκής σημείωσε ότι όλοι πρέπει να παραμερίσουν τυχόν διαφορές και διαφωνίες.

Ανέφερε ότι το ΚΕΒΕ είναι σε επαφή με ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ και HERMES, λέγοντας ότι θα κάνει διαβήματα προς την κυβέρνηση και εμπλεκόμενες πλευρές, ούτως ώστε να σταματήσει η άγονη αντιπαράθεση, να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα και να επαναφερθούν τα κίνητρα σε αεροπορικές εταιρείες.

Επίσης ο κ. Τσιακκής είπε ότι δε μπορεί να «μπλοκαριστεί» αεροπορικά όλη η χώρα και αεροπορικές εταιρείες να μην έχουν εμπιστοσύνη στην Κύπρο, λέγοντας ότι στο τέλος της ημέρας θα πληρώσουμε εμείς το κόστος.

Ανέφερε ακόμα ότι δεν είναι δίκαιο και σωστό ούτε για τους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν, να πάνε στη χώρα που επιθυμούν, μέσω ενδιάμεσου προορισμού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy