Πάταξη της διαφθοράς από τον «άμωμο»

Έλα στο Google News

Μέτρα για πάταξη της διαφθοράς υποσχέθηκε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, υπό το βάρος της κατακραυγής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την ευρύτερη κοινωνία για τη δραματική αύξηση της διαφθοράς και της διαπλοκής επί της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι «άμωμος και αμόλυντος», ρίχνοντας και άλλο λάδι στην οργή της κοινωνίας. Ωστόσο χθες επιχείρησε να ανασκευάσει, δηλώνοντας ότι «η δύναμη της αυτοκριτικής θα πρέπει να οδηγεί και στην παραδοχή λαθών». Παρά ταύτα απέφυγε για άλλη μια φορά να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που έχει για την αύξηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, δηλώνοντας ότι τα λάθη «δεν αφορούν μόνο την Κυβέρνηση».

Όπως είπε την ερχόμενη εβδομάδα θα εξαγγείλει μέτρα για πάταξη της διαφθοράς, που «αφορούν είτε νομοσχέδια που βρίσκονται στη Βουλή είτε άλλα μέτρα, τα οποία θα επανορθώσουν μια κακή εικόνα που εκπέμψαμε έτσι ώστε σταδιακά να ξεπεράσουμε και αυτό το πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν έχει αναδείξει την Κύπρο σε πρωταθλήτρια της διαφθοράς και της διαπλοκής στα χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, ενώ υπήρξε βροχή καταγγελιών από θεσμούς και οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, ο ΟΟΣΑ, η Επιτροπή Moneyval, η Διεθνής Διαφάνεια, το Ινστιτούτο Basel, το Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP), το Global Witness κτλ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.