Ελλάδα – Πάτερ Βησσαρίωνας: «Πήγαμε να βοηθήσουμε το παιδί μας και τώρα το θάβουμε…»

Πατέρας Βησσαρίωνας: “Πείτε στα παιδιά σας να έχουν ευγένεια στα παιδιά με παχυσαρκία, δεν ζητάω οίκτο

Ο πατέρας Βησσαρίωνας που έχασε την 14χρονη κόρη του στη Θεσσαλονίκη από ιατρικό λάθος, ραγίζει καρδιές με τα όσα εξομολογείται.

Ο θάνατος της 14χρονης στη Θεσσαλονίκη από ιατρικό λάθος, όπως καταγγέλλει ο πατέρας Βησσαρίωνας Καντούνης, έχει συγκλονίσει την κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, η 14χρονη, πριν από λίγες ημέρες έκανε επέμβαση για τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου ώστε να αντιμετωπίσει προβλήματα παχυσαρκίας που αντιμετώπιζε, στην Επανόμη Θεσσαλονίκη, όπου και σε εκκλησία της περιοχής είναι εφημέριος ο ιερέας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του πατήρ Βησσαρίων Καντούνη, ο γιατρός που ανέλαβε την κόρη του τοποθέτησε τον δακτύλιο λάθος και το κοριτσάκι αφού πέρασε δύο ημέρες με φρικτούς πόνους και χωρίς να λαμβάνει καμία φαρμακευτική αγωγή, άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο πατέρας Βησσαρίωνας απευθύνει έκκληση στους γονείς να έχουν τα παιδιά τους ευγένεια
«Δεν ζητάω οίκτο γιατί δεν είμαι άξιος. Απευθύνομαι σε γονείς. Πείτε στα παιδιά σας να έχουν ευγένεια στα παιδιά με παχυσαρκία γιατί από εκεί ξεκινούν άλλα πράγματα», υπογραμμίζει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που ανήρτησε στο προφίλ του στο facebook και συμπλήρωσε «πονάμε, κλαίμε, θέλουμε το παιδί μας πίσω αλλά δεν έρχεται…».

«Πήγαμε να βοηθήσουμε το παιδί μας και τώρα το θάβουμε…»

Βαρύ είναι το πένθος στην τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας, του Ξηρομέρου και της ευρύτερης περιοχής για τον άδικο θάνατο της 14χρονης Γεωργίας Καντούνη.

Πρόκειται για την κόρη του ιερέα Βησσαρίωνα Καντούνη για πολλά χρόνια εφημέριου στη Στάνο Αμφιλοχίας, καταγόμενου από την περιοχή της Κατούνας.

Ο τραγικός πατέρας, εφημέριος τα τελευταία χρόνια σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης όπου είναι ιδιαίτερα αγαπητός, συγκλονίζει, συγκινεί και σοκάρει με τα λεγόμενα του.

«Πήγαμε να βοηθήσουμε το παιδί μας και τώρα το θάβουμε…», λέει περιγράφοντας μια τραγική ιστορία και καταγγέλλοντας ιατρικό λάθος.

Η άτυχη 14χρονη εισήχθη σε ιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης για μια απλή επέμβαση, τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, η εξέλιξη της οποίας πήρε δραματική τροπή και είχε τραγική κατάληξη.

Όπως καταγγέλλει ο πονεμένος πατέρας, ο γιατρός τοποθέτησε τον δακτύλιο προφανώς λάθος και το κοριτσάκι αφού πέρασε δύο ημέρες με ισχυρούς πόνους και χωρίς να λαμβάνει καμία φαρμακευτική αγωγή κατέληξε.

Ο ιερέας που αναζητούσε τον γιατρό τον έβρισκε σε ταξίδι στη Γερμανία και ο γιατρός τον καθησύχαζε πως όλα θα πάνε καλά και πως είναι φυσιολογικό να πονάει το παιδί μετά την εγχείρηση.

 

Περιγράφει ο π. Βησσαρίων την τραγική υπόθεση ως εξής στο politispress.gr:

«Ποιος το περίμενε, πήγαμε να βοηθήσουμε το παιδί μας και τώρα το θάβουμε, 14 χρονών. Ήταν παχύσαρκο, όπως κι άλλα παιδιά. Είδαμε ότι δυσκολεύεται, κοριτσάκι κιόλας στην εφηβεία, λέμε Γωγώ μου να κάνουμε μία επέμβαση. Μου λέει “ναι μπαμπά μου να κάνουμε κάτι να μην πονάει πολύ”. Το πιο εύκολο σε αποθεραπεία είναι ο γαστρικός δακτύλιος.

 

Βρήκαμε έναν γιατρό, καλόν μας τον είπανε, καλός είναι ο άνθρωπος. Εξέτασε το παιδί μας, το ζύγισε το παιδί μας το μέτρησε. Τον ρωτήσαμε αν είναι επικίνδυνο, όχι μας είπε. Θα πίνει μία εβδομάδα υγρά, σούπες και θα επιστρέψει στις δραστηριότητές της. Μετά από μία εβδομάδα είπε θα έκανε γυμναστική. Μετά από δύο μέρες το πήραμε το παιδάκι μας στο σπίτι, ούτε αντιβίωση του έδωσε, μόνο παυσίπονα αναβράζοντα μας είπε να του δίνουμε. Και είχε κάνει το παιδάκι μας διάτρηση στομάχου εκεί που μπήκε το δαχτυλίδι. Πώς λέγεται αυτό; Ιατρικό λάθος. Κι αν ο γιατρός δεν ήθελε να σκοτώσει, που δεν ήθελε να σκοτώσει, το σκότωσε το παιδί μας αυτό το λάθος. Και εμείς τώρα είμαστε με τρία παιδιά, όχι με τέσσερα. Ένα αστέρι..

Με χαρά μου έλεγε “μπαμπά θα μπω στο χειρουργείο να δω πως είναι, δε θα φοβηθώ γιατί εγώ θέλω αν διαβάσω να πάω στα παραϊατρικά να βοηθάω κόσμο, μπαμπά μου το ένα, μπαμπά μου το άλλο…” Είναι δύσκολο πολύ.

Τρίτη έγινε η εγχείρηση, Τετάρτη βγήκαμε από το ιατρικό κέντρο, Παρασκευή την πήγαμε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο, διότι αντιληφθήκαμε ότι έχει ταχυκαρδία. Έλιωνε μέσα, το γαστρικό υγρό είχε γεμίσει την κοιλιά, έκαιγε τα πάντα. Πήραμε το γιατρό δύο φορές, μας είπε δώστε παυσίπονο, μας καθησύχασε.

Δεν έχω πρόβλημα με τη διοίκηση και το νοσοκομείο, το πρόβλημά μου είναι ο γιατρός, ο οποίος δεν πρέπει να ξαναχειρουργήσει, να ακουμπήσει άνθρωπο.

Στο ίδιο νοσοκομείο το πήγαμε το παιδί, του έκαναν ανάταξη, το ανέλαβε ένας καταπληκτικός γιατρός που μας προειδοποίησε ότι έχει γίνει ζημιά και πρέπει να είμαστε δυνατοί. Αντί να είμαι στην Εκκλησιά μου, της Πεντηκοστής, θρηνώ στο σπίτι μου. Αχ αδελφέ μου τι να σου πω…» .

Η εξόδιος ακολουθία της αδικοχαμένης Γεωργίας θα τελεσθεί την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, στις 4 μ.μ στον ιερό ναό Κοιμήσεως Επανομής Θεσσαλονίκης .

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.