Πατριάρχης: Η Κύπρος μπορεί να περηφανεύεται για τον Απόστολο Βαρνάβα

“Η μεγαλόνησος Κύπρος μπορεί να περηφανεύεται για τον Απόστολο Βαρνάβα της ως γεννέτειρά του και ως κατέχουσα τα θαυματουργά λείψανά του”, είπε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του με την ευκαιρία της χειροτονίας ενός νέου κληρικού στον οποίο έδωσε το όνομα Βαρνάβα.

“Σου δίνουμε το όνομα του κορυφαίου των εβδομήκοντα Αποστόλων. Βαρνάβα σε ονομάζομεν, ο εστί μεθερμηνεύομενον υιός παρακκλήσεως, διότι ο από τη σήμερον ουράνιος προστάτης σου, ο λεβίτης Βαρνάβας υπήρξε παρακαλών και παραμυθών και παρηγορών τους εν ανάγκες άλλωστε και οικονομικώς”, ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Πρόκειται για τον νέο κληρικό Βασίλειο Γρηγοριάδη ο οποίος είναι γιος λεβιτικής οικογένειας απο το Μεσάχωρο Κωνσταντινουπόλεως και σπούδασε θεολογία στην ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης με την παρότρυνση του Παναγιωτάτου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο ο οποίος συμμετείχε στο συλλείτουργο της χθεσινής θρονικής εορτής ανέφερε: “Φίλτατε αδελφέ Άγιε Κωνσταντίας και Αμμοχώστου η πατρίδα σας η μεγαλόνησος Κύπρος μπορεί να περηφανεύεται για τον Βαρνάβα της ως γενέτειρά του και ως κατέχουσα τα θαυματουργά λείψανά του”.

Στο λαμπρό συλλείτουργο κατά τον χθεσινό εορτασμό της θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχέιου κατά την οποία η πρωτόθρονη εκκλησία της Κωνσταντινούπολέως τίμησε τον ιδρυτή της Άγιο Απόστολο Ανδρέα προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμπαραστατουμενος από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειου ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Κύπρου, του Αρχιεπισκόπου Τσερνίγιβ και Νιζνας Ευστράτιος ως εκπρόσωπος της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου καθώς και άλλων ιεραρχών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.