Με δύο προσωπικά τέρματα στον τελικό του 1989 με αντίπαλο τον Άρη, ο Παύλος Σάββα, είχε βοηθήσει στα μέγιστα την ΑΕΛ να κατακτήσει το 6ο Κύπελλο στην ιστορία της.

Φέτος, 30 χρόνια μετά, οι Λέοντες της Λεμεσού επέστρεψαν στον τίτλο του Κυπέλλου και από χθες το βράδυ πανηγυρίζουν το 7ο τρόπαιο, με τον άλλοτε μεγάλο άσο της ΑΕΛ να το χαίρεται με τη σειρά του.

Ο Παύλος Σάββα ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ο Άστρα Στη Σέντρα» και μίλησε για το πώς έζησε τον χθεσινοβραδινό τελικό, για το πώς θα ήθελε να είναι η επόμενη ημέρα στην ομάδα, τον Ντούσαν Κέρκεζ και τα «θέλω» του κόσμου που πρέπει να γίνου πράξη όπως σημείωσε ο ίδιος.

«Θέλαμε τόσο πολύ τον τίτλο και το έδειξαν τα παιδιά στο γήπεδο, με τους ποδοσφαιριστές, το προπονητικό τιμ και όλη την ομάδα να στέκονται πολύ καλά στο γήπεδο και να αφήσουν πίσω όποιες φημολογίες και όσα ακούγονταν το τελευταίο διάστημα. Έκαναν ότι έπρεπε και στο τέλος της ημέρας ξεδιψάσαμε και πανηγυρίστηκε δεόντως η κατάκτηση του τροπαίου».

Πως θα ήθελε την επόμενη ημέρα ο Παύλος Σάββα:

«Να φτιαχτεί μία ομάδα η οποία θα πρωταγωνιστεί, να είναι πιο ανταγωνιστική, πιο ποιοτική ομάδα και διεκδικεί τίτλους, είτε αυτό είναι πρωτάθλημα, είτε κύπελλο. Ναι μεν να νοικοκυρευτεί η ομάδα οικονομικά για να έρθουν καλύτερες ημέρες, όμως δεν πρέπει να μείνουμε εκεί…»

Για τον προπονητή Ντούσαν Κέρκεζ ο άλλοτε μεγάλος ποδοσφαιριστής της Λεμεσιανής ομάδας σημείωσε: «Είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος πάνω από όλα, έτσι είναι και ως προπονητής, έτσι ήταν και ως παίκτης. Είναι παιδί της ΑΕΛ, νιώθει, αφουγκράζεται και κατανοεί τον κόσμο της ομάδας. Κέρδισε πολλές εμπειρίες την φετινή σεζόν ο Ντούσαν και αυτό που πρέπει να κάνει η διοίκηση είναι να δέσει τον προπονητή για τα επόμενα χρόνια…»

Για το ότι η ομάδα δεν γέμιζε το μάτι πριν την «σέντρα» της σεζόν ο Παύλος Σάββα σημείωσε ότι αυτό που έπαιξε ρόλο ήταν το σύνολο, το ομαδικό πνεύμα, η θέληση και η πολύ καλή δουλειά που έγινε καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν.