Με τη συμμετοχή τους στο «Εργαστήρι Αγάπης του Αϊ-Βασίλη» που διοργανώνει ο φιλανθρωπικός σύνδεσμος FUNRAISING

Όταν οι μεγάλοι επιστρατεύουν τα φιλάνθρωπα συναισθήματά τους και εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη, σίγουρα τέτοιου είδους συμπεριφορές επικροτούνται. Αποκτούν όμως ακόμα μεγαλύτερη σημασία, όταν σ’ αυτό τον κύκλο αλτρουισμού εμπλέκονται και μικρά παιδιά τα οποία μετατρέπουν το παιχνίδι τους σε αγάπη και ουσιαστική προσφορά με αποδέκτες συνομήλικούς τους και κάποια άλλα παιδιά.


Αυτό ακριβώς γίνεται με την καθιερωμένη εκδήλωση που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια ο φιλανθρωπικός σύνδεσμος FUNRAISING, ο οποίος βοηθά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου 200 περίπου άπορες οικογένειες με παιδιά προσφέροντάς τους τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια αλλά και βοήθεια που καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών σε ιδιαίτερα μαθήματα και ειδικούς δασκάλους, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Επιπλέον προσφέρονται υποτροφίες σε υποσχόμενους φοιτητές που χρειάζονται  βοήθεια.

Στα πλαίσια αυτών των φιλανθρωπικών του δραστηριοτήτων, ο Σύνδεσμος πραγματοποιεί σήμερα από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 7 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο ΤΡΑΚΑΣΟΛ στη Μαρίνα Λεμεσού, το «Εργαστήρι Αγάπης του Αϊ-Βασίλη», όπου το κάθε παιδί (που η οικογένειά του έχει τη θέληση και τη δυνατότητα) καλείται να συμμετάσχει και μέσα από τη δική του χαρά και διασκέδαση να προσφέρει για τους σκοπούς του FUNRAISING.

Με την παρουσία τους στο Εργαστήρι, τα παιδιά θα μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια με ξύλο, πολυστερίνη, χαρτόνια και άλλα υλικά, να φτιάξουν κάρτες, να διακοσμήσουν μπισκότα, τσόχινες χριστουγεννιάτικες μπότες, κουκουνάρια, πήλινες κατασκευές και πολλά άλλα… Ακόμα, αν το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν τα πρόσωπά τους (facepainting) με τη βοήθεια των… νεράιδων του FUNRAISING.

Η παρουσία του Άγιου Βασίλη, τα παραμύθια και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα εικαστικά εργαστήρια κατασκευών και η χριστουγεννιάτικη αγορά αντικειμένων και εδεσμάτων είναι μόνο μερικά από τα δρώμενα που περιλαμβάνει η εκδήλωση. Όλος ο χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου ΤΡΑΚΑΣΟΛ, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Συνδέσμου, θα μετατραπεί σε ένα μαγικό μέρος όπου τα τραγούδια των χορωδιών και οι χορευτικές επιλογές των σχολών χορού, αλλά και το θέατρο και τα παραμύθια, θα μεταφέρουν το πνεύμα των ημερών τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο, ωστόσο για τα παιδιά που θέλουν να συμμετάσχουν σε κάποιες ή και όλες τις δραστηριότητες, καθορίστηκε ως αντίτιμο το ποσό των €15 ανά παιδί, ενώ ειδικές τιμές θα ισχύουν για δύο και περισσότερα αδέλφια. Εισπράξεις που θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά πακέτων με τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης αλλά και παιχνιδιών που θα μοιραστούν ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες στις 200 και πλέον οικογένειες που βοηθούνται ολόχρονα από το Σύνδεσμο FUNRAISING.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα της δημιουργίας του Συνδέσμου FUNRAISING βασίστηκε σε δυο αλληλένδετες πραγματικότητες: ότι υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να προσφέρουν και άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη την προσφορά. Ο Σύνδεσμος έχει πρωταρχικό του μέλημα τη στήριξη παιδιών μέχρι 18 ετών και των οικογενειών τους, οι οποίες για διάφορους λόγους έχουν βρεθεί σε κατάσταση οικονομικής δυσχέρειας. Η βοήθεια ξεκινά εκεί που μία οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομικό αδιέξοδο και τελειώνει εκεί που η οικογένεια ανακάμπτει οικονομικά.

Χρήστος Χαραλάμπους