Πέφτει η αυλαία σήμερα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις

Μέχρι τις 10 Ιουλίου αναμένονται οι βαθμολογίες απόλυσης

Πέφτει η αυλαία σήμερα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις με τα μαθήματα της Χημείας, του Αρχιτεκτονικού – Τεχνικού Σχεδίου, της Λογιστικής και των Αρχαίων Ελληνικών. Όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, οι Παγκύπριες Εξετάσεις κύλησαν ομαλότατα και σημείωσε ότι γύρω στις 10 Ιουλίου αναμένεται να σταλούν οι αρχικές βαθμολογίες στα σχολεία για σκοπούς απόλυσης.

«Οι Παγκύπριες Εξετάσεις είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και η πανδημία το έκανε να είναι ακόμα πιο δύσκολο, πολύπλοκο, όμως θεωρώ ότι όλα κύλησαν ομαλά, πήγαμε πολύ καλά και έδειξαν σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι, μαθητές, υπεύθυνοι των εξεταστικών κέντρων, επιτηρητές. Αντιμετωπίσαμε τα πάντα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι η βαθμολόγηση προχωρά και σημείωσε ότι όλα ήταν άψογα όσον αφορά τη διεξαγωγή και το αδιάβλητο των εξετάσεων. «Τώρα περιμένουμε να τελειώσει το πρώτο κομμάτι που είναι η διεξαγωγή και όπως αντιλαμβάνεστε, δεν τελειώνουν οι Παγκύπριες εδώ. Η διεξαγωγή των εξετάσεων τελειώνει και τώρα συνεχίζουμε με τη βαθμολόγηση των εξεταστικών δοκιμίων, με τους οπτικούς ελέγχους και ακολούθως με τις ηλεκτρονικές καταχωρίσεις, μετά ξανά ελέγχους, ώστε να είμαστε έτοιμοι γύρω στις 10 του Ιούλη για να στείλουμε τα αποτελέσματα, τις αρχικές βαθμολογίες στα σχολεία για σκοπούς απόλυσης. Το επόμενο στοίχημα είναι μετά από άλλο ένα δεκαήμερο, γύρω στις 20 Ιουλίου, να ανακοινώσουμε τους βαθμούς πρόσβασης ανά πλαίσιο στα Πανεπιστήμια της Κύπρου και στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αναλόγως των καταστάσεων που αντιμετωπίζαμε».

Ερωτηθείς για τη βαθμολόγηση των δοκιμίων, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι η βαθμολόγηση έχει ξεκινήσει και πρόσθεσε ότι για κάθε μάθημα που τέλειωνε γινόταν την επόμενη μέρα ο συντονισμός και αμέσως ξεκινούσε η βαθμολόγηση.

«Η βαθμολόγηση είναι προχωρημένη σε κάποια μαθήματα και σε κάποια ακόμα λιγότερο προχωρημένη», σημείωσε.

Ο κ. Χανδριώτης είπε πώς ακόμα πήγαν και σε σπίτια μαθητών που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό, για να μη χάσει κανένας την πρόσβασή του. «Όλα αυτά έγιναν φυσικά με την απαραίτητη οργάνωση, την τήρηση των διαδικασιών, των πρωτοκόλλων, τα οποία ήταν αυστηρότατα, και με τη συνεργασία των καθηγητών, των εκπαιδευτικών οργανώσεων», κατέληξε.

Ηλεκτρονικά η επιβεβαίωση των εγγραφών

Η επιβεβαίωση των εγγραφών για τη σχολική χρονιά 2020-2021 των μαθητών/τριών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών θα γίνει ηλεκτρονικά, από τις 29 Ιουνίου 2020 μέχρι και τις 3 Ιουλίου 2020, ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΑΝ αναφέρει συγκεκριμένα ότι οι γονείς/κηδεμόνες για να προχωρήσουν στην επιβεβαίωση των εγγραφών θα πρέπει να επιλέξουν το εικονίδιο Ηλεκτρονική Επιβεβαίωση Εγγραφής Μαθητών, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική ιστοσελίδα του αρμόδιου υπουργείου (www.moec.gov.cy) και στη συνέχεια στην ιστοσελίδα που θα εμφανιστεί με τίτλο «Επιβεβαίωση Εγγραφής Μαθητών για τη σχολική χρονιά 2020-2021» θα επιλεγεί το εικονίδιο «Επιβεβαίωση Εγγραφής».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.