Πέφτει η θερμοκρασία από σήμερα-Σκόνη, συννεφιές και βροχές στο μενού του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, κυρίως από το βράδυ και μετά.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο από τα δυτικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Αργότερα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και σύντομη καταιγίδα, στα ορεινά και πιθανό στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί μεταβλητοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που κατά τις αυγινές ώρες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα, κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, αλλά σε ανατολικές παράλιες περιοχές τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Νεφώσεις όμως, που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στα ορεινά, στο εσωτερικό και πιθανό μεμονωμένα στα παράλια.

Την Παρασκευή θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή και το Σάββατο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.