Πέφτουν οι υπογραφές για την μεταφορά καυσίμων από την Τουρκία στα κατεχόμενα για την «αρχή ηλεκτρισμού»

Την Πέμπτη θα υπογραφτεί πρωτόκολλο με την τουρκική εταιρεία Turkish Petroleum International Corporation (TPIC) για την μεταφορά καυσίμων για τις ανάγκες του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της «αρχής ηλεκτρισμού» (ΚΙΒ-ΤΕΚ) κοντά στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα στη «βουλή» ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ λέγοντας πως δεν θα υπάρξει θέμα από δω και στο εξής με τα καύσιμα της «αρχής». «Η αρμόδια εταιρεία θα μας φέρνει όλα τα καύσιμα από την Τουρκία. Εμείς δεν θα πληρώνουμε χρήματα για τη μεταφορά. Την Πέμπτη θα υπογράψουμε πρωτόκολλο με την TPIC. Η μεταφορά καλύπτεται πλήρως από την Τουρκία. Όποια είναι η χρηματιστηριακή τιμή για τα καύσιμα, μόνο αυτή θα πληρώνουμε».

Πρόσθεσε ότι μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες θα υπογραφεί επιπρόσθετο «πρωτόκολλο» με την Τουρκία για εγκατάσταση φίλτρων στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στην κατεχόμενη Τράπεζα Κερύνειας, γεγονός που θα επιτρέψει τη χρήση μαζούτ με ποσοστό 3% σε θείο, σε αντίθεση με το καύσιμο που χρησιμοποιείται τώρα, περιεκτικότητας 1%.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.