Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΠΙΣ η καταγγελία εναντίον γιατρού για σεξουαλική παρενόχληση

Στον ΠΙΣ δεν γνώριζαν ούτε για το ότι ο φερόμενος ως δράσης καταδικάστηκε για τον ίδιο λόγο στο παρελθόν ούτε είχαν γνώση για τη νέα καταγγελία

Ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του ΠΙΣ αναμένεται να οδηγηθεί καταγγελία εναντίον γιατρού για σεξουαλική παρενόχληση. Η νέα καταγγελία έγινε από 23χρονη και σύμφωνα με την ίδια η παρενόχληση έγινε πίσω από τις κλειστές κουρτίνες του νοσηλευτηρίου, όταν χρειάστηκε να ναρκωθεί προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Μιχάλης Αναστασιάδης είπε ότι στον ΠΙΣ δεν γνώριζαν ούτε για το ότι ο φερόμενος ως δράσης καταδικάστηκε για τον ίδιο λόγο στο παρελθόν ούτε είχαν γνώση για τη νέα καταγγελία. Ήδη, πρόσθεσε, μετά την γνωστοποίηση της υπόθεσης συγκλήθηκαν τα θεσμικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου και θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας. Σημαντικό ρόλο για το αν θα παραπεμθεί η υπόθεση στο Πειθαρχικό ο κ. Αναστασίου είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την απόφαση του δικαστηρίου.

Ερωτηθείς αν έγινε καταγγελία προς τον ΠΙΣ και προς τον ίδιο από τη μητέρα του θύματος, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι του τηλεφώνησε κάποια γυναίκα στην οποία είπε ότι δεν έχουν ως ΠΙΣ τη δυνατότητα να εξετάσουν ποινικές υποθέσεις και ότι θα πρέπει να απευθυνθεί στην αστυνομία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.