Πελεκάνος για ΜΟΕ: Εκφράζει… λύπη για απόρριψη από Τ/κ

ΠτΔ – Δεξίωση Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λήδρα Πάλας, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη δεξίωση που παραθέτει ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Colin Stewart. // PoR – Reception hosted by the Special Representative of the UN Secretary General in Cyprus Ledra Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, attends the reception hosted by the new Special Representative of the United Nations Secretary General in Cyprus, Mr Colin Stewart.

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ωφελεί εξίσου τις δύο κοινότητες, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός θετικού κλίματος για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, εκφράζοντας λύπη για την απόρριψη των προτάσεων από την τ/κ πλευρά.

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τρίτη το γραφείο του Τ/κ ηγέτη, ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι «είναι με λύπη που έχουμε πληροφορηθεί για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της τουρκοκυπριακής ηγεσίας με την οποία απορρίπτει την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ουσιώδη μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Μια πρόταση, συνεχίζει, «που ωφελεί εξίσου και τις δύο κοινότητες και στόχο είχε τη δημιουργία ενός θετικού κλίματος, που θα οδηγούσε σε επανέναρξη ενός δημιουργικού διαλόγου για επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Η απόρριψη, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «δεν αποδεικνύει πάρα μόνο την αδιαλλαξία της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς. Μια θέση που είναι σε βάρος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, που υποσκάπτει τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος αλλά και αποδεικνύει ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της Τουρκίας και των όσων ανέλαβαν αντί να υπηρετούν τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων να εκφράζουν τις επιδιώξεις της Άγκυρας».

Συναφής με την πιο πάνω διαπίστωση είναι και το πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας, λέει καταληκτικά ο κ. Πελεκάνος.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.