Πενταμερής Γενεύη: O Ανδρέας Μαυρογιάννης ενημέρωσε Πρέσβεις στη Λευκωσία

Άτυπη Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό Παλάτι των Εθνών, Γενεύη, Ελβετία Εναρκτήριες αναφορές του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. António Guterres, των ηγετών των δύο κοινοτήτων και των Υπουργών Εξωτερικών των τριών εγγυητριών δυνάμεων.

Ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ενημέρωσε τη Δευτέρα, Πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο για τα τεκταινόμενα κατά την άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη και τις θέσεις της ε/κ πλευράς για εξεύρεση λύσης εντός των πλαισίων που καθορίζονται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και την εντολή που έχει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, απορρίπτοντας την τουρκική αξίωση για λύση δυο κρατών.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε διπλωματική πηγή στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μαυρογιάννης ενημέρωσε για το τι διαμείφθηκε κατά την άτυπη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 27 -29 Απριλίου στη Γενεύη, για τις απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις και προαπαιτούμενα και παρουσίασε την αξιολόγηση της ε/κ πλευράς, τις θέσεις της και τις εκτιμήσεις της για το τι μέλλει γενέσθαι.

Το παρών τους στην ενημέρωση έδωσαν, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, γύρω στους είκοσι πρέσβεις κρατών μελών της ΕΕ, των κρατών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς και μη μονίμων μελών του ΣΑ που έχουν πρεσβεία στην Κύπρο, όπως η Ινδία.

Υπενθυμίζεται πως σε ανάλογη ενημέρωση προέβη το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προς τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, κατά το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Πόρτο.

Εξάλλου ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενημερώνει σήμερα για τα αποτελέσματα της άτυπης διάσκεψης στη Γενεύη τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες όπου μετέβη για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.