Πέντε καμένα σπίτια, τέσσερα αυτοκίνητα και μόλυνση του αέρα από την πυρκαγιά στα κατεχόμενα

Σήμερα θα γίνει η εκτίμηση ζημιών στα 5 σπίτια που κάηκαν από την φωτιά στη Αγύρτα Κερύνειας, που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ και ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ ζήτησε να μάθει το κόστος επιδιόρθωσης ώστε να παρέμβει προς βοήθεια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ» την εκτίμηση και το κόστος θα καταγράψει το τ/κ επιμελητήριο εργολάβων μηχανικών υπό τον πρόεδρό του, Τζιαφέρ Γκιούρτζιαφερ. Η αρχικά καταγραφή δείχνει ότι σε κάποια σπίτι κάηκε μόνο η οροφή, σε άλλα και τα παράθυρα και ο περίγυρος της αυλής.

Η φωτιά ξέσπασε όταν λόγω των ισχυρών ανέμων καλώδια της ηλεκτρικής ήρθαν σε επαφή πετώντας σπινθήρες που έπεσαν σε ξερά χόρτα και η πυρκαγιά πήρε αμέσως διαστάσεις.

Να σημειωθεί ότι αυτός είναι συχνά λόγω πρόκλησης πυρκαγιών στα κατεχόμενα λόγω της κακής συντήρησης του δικτύου της «αρχής ηλεκτρισμού».

Αποφεύχθηκε μια καταστροφή, δήλωσε γι’ αυτή την πυρκαγιά ο Ερσίν Τατάρ αναφέροντας ότι στην κατάσβεσή της συνέβαλαν οι «δυνάμεις ασφαλείας» και τα ΙΗΑ που πετούσαν πάνω από την φωτιά δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες. Σημείωσε δε ότι επειδή η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ δεν ήταν δυνατόν να πετάξει το ελικόπτερο κατάσβεσης. «Όλοι μας πρέπει να κάνουμε ότι χρειάζεται για να μην ξανασυμβεί αυτό» ανέφερε σημειώνοντας ότι ένας σπινθήρας από καλώδιο πολύ εύκολα προκαλεί πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 23.45 το βράδυ της Παρασκευής και προκάλεσε ζημιές σε 5 σπίτια και 4 αυτοκίνητα, όπως ανακοίνωσε η «αστυνομία».

Χθες ξέσπασε πυρκαγιά και πάλι στο σταθμό επεξεργασίας στερεών αποβλήτων μεταξύ των κατεχόμενων χωριών Βουνό και Κουτσοβέντη. Εντός του χώρου επενέβησαν οι δυνάμεις που έχει η διαχειρίστρια εταιρεία και η «πυροσβεστική» συνέδραμε στο περίβολο χώρο και την περιοχή για ν’ αποτραπεί η εξάπλωσή της.

Η Γενί Ντουζέν σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλείται πυρκαγιά στον εν λόγω χώρο και οι μαύροι καπνοί από τα σκουπίδια, που φαινόταν σε μακρινή απόσταση, δηλητηριάζουν την Μεσαορία και όχι μόνο.

Το ΚΚΔ σε ανακοίνωσή του σήμερα αναφέρει ότι η «κυβέρνηση» του ΚΕΕ, από τότε που ανέλαβε, εδώ και δύο χρόνια έχει σταματήσει κάθε έλεγχο στον εν λόγω χώρο τον οποίο κατασκεύασε η ΕΕ και βγαίνοντας εκτός προδιαγραφών, τον έχει μετατρέψει πλέον σε περιβαλλοντική καταστροφή. Το πως διαχειρίζεται αυτόν τον σταθμό το ΚΕΕ είναι ενδεικτικό πώς διαχειρίζεται την εξουσία, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΚΕΕ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy