Παράθυρα/ Ορίζοντας

Πέντε κυπριακές ταινίες στις συμμετοχές για Βραβεία Ίρις 2022

Τις ταινίες από τις οποίες θα προκύψουν οι φετινές υποψηφιότητες για τα 13α Βραβεία Ίρις ανακοίνωσε η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν και κάποιες Κυπρίων σκηνοθετών σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες.

Ειδικότερα, 114 συνολικά ταινίες κατατέθηκαν ως συμμετοχές στα 13α Βραβεία Ίρις. Είκοσι μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, 15 μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, 4 μεγάλου μήκους ελληνικής μειοψηφικής συμπαραγωγής, 31 μικρού μήκους μυθοπλασίας, 11 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, 11 μικρού μήκους animation και 22 σπουδαστικές μικρού μήκους.

Ανάμεσα στις ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας είναι και οι κυπριακές «Patchwork» του Πέτρου Χαραλάμπους και «Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις» του Στέλιου Καμμίτση. Στις μεγάλου μήκους ελληνικής μειοψηφικής συμπαραγωγής περιλαμβάνεται και το «.dog» της Γιάννας Αμερικάνου, στις μικρού μήκους μυθοπλασίας το «A Summer Place» της Αλεξάνδρας Ματθαίου και στις μικρού μήκους animation η ταινία «Τόποι Ελληνισμού: Ερμούπολη» του Χαράλαμπου Μαργαρίτη.

Η διαδικασία ανάδειξης των υποψηφιοτήτων θα ξεκινήσει σύντομα και τα μέλη της ΕΑΚ θα δουν τις ταινίες και θα επιλέξουν τις υποψηφιότητες για τα 22 βραβεία που θα απονεμηθούν.

Την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων όλων των κατηγοριών θα ακολουθήσει η τελική ψηφοφορία των μελών της ΕΑΚ και οι βραβευμένοι θα ανακοινωθούν στην τελετή των Βραβείων Ίρις λεπτομέρειες για την οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.Το μότο των φετινών βραβείων είναι το «Είμαστε ο Έρωτας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.