Ακόμη δύο νεκρούς μετράει η Κυπριακή δημοκρατία από τον κορωνοϊό, καθώς και 16 νέα κρούσματα όπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Υγείας.

Στους πέντε ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό ενώ συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 162, περιλαμβανομένων και των τεσσάρων που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας πρόκειται, «για γυναίκα 76 ετών Κύπρια υπήκοο με υποκείμενα νοσήματα και άνδρα 47 ετών, Ελλαδίτη υπήκοο χωρίς επιβαρυντικούς παράγοντες από το ιστορικό».

Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, οι θάνατοι από την νόσο COVID-19 στην Κύπρο έγιναν 5, τέσσερις άντρες και μία γυναίκα με μέσο όρο ηλικίας τα 63.

Στο γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 18 άτομα σε θάλαμο και 2 στη μονάδα αυξημένης φροντίδας. Στα ΓΝ Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού νοσηλεύονται τρία άτομα, ένα άτομο σε κάθε νοσοκομείο.

Επτά άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, ένα στη ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού και 6 στη ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας. «Η κατάσταση των ασθενών αυτών είναι κρίσιμη αλλά μέχρι στιγμής σταθερή». Επίσης, ένα άτομο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Λεμεσού χωρίς να είναι διασωληνωμένο.

Σε καραντίνα 15 χωριά της Καρπασίας

Στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου τα κρούσματα από κορονοϊό ανέρχονται στα 61, ενώ 15 χωριά της Καρπασίας τέθηκαν σε καραντίνα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που παρουσιάζονται στην περιοχή.

Ο τ/κ ηγέτης απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να μην κυκλοφορεί και να παραμείνει στα σπίτια του για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.
Την ίδια στιγμή με επιστολές του ζήτησε βοήθεια από την Τουρκία, τους προέδρους της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Αναπτύξεως.