Πέντε συγγενείς θυμάτων του Μεταξά βοηθήθηκαν οικονομικά από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος


Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών των πέντε θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου, Νικόλα Μεταξά, που υπέβαλαν αίτηση για οικονομική στήριξη, έχουν ήδη κατατεθεί 50 χιλιάδες ευρώ από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος μετά από απόφαση του ιδρύματος να προσφέρει οικονομική βοήθεια 10 χιλιάδων ευρώ σε κάθε οικογένεια των επτά θυμάτων του 36χρονου.

Ανακοίνωση από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος αναφέρει ότι «το ποσό των 10.000 ευρώ έχει ήδη καταβληθεί στους συγγενείς της Marie Rose Turbicio Infante και της κόρης της Siera Graze Seucaliuc από τις Φιλιππίνες, της Livia Bunea και της κόρης της Elena Bunea από τη Ρουμανία και της Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες».

Δεν έχει καταβληθεί η οικονομική βοήθεια στους συγγενείς της Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες και σε αυτούς της Asmita Khadka Bista από το Νεπάλ και ως εκ τούτου το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος απευθύνει έκκληση προς το κοινό να συμβάλει ως προς τον εντοπισμό τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «συγκλονισμένος από τις τελευταίες εξελίξεις και τις πτυχές της τραγικής αυτής υπόθεσης ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά και τα δύο παιδιά του Νίκου Μεταξά, τον οκτάχρονο γιο του και την εξάχρονη κόρη του με το ποσό των 10.000 ευρώ στον καθένα για την εκπαίδευση τους».

Οι δωρεές έχουν παραχωρηθεί στα παιδιά μέσω της μητέρας τους, η οποία έχει ευχαριστήσει το ίδρυμα για τη βοήθεια.

«Είμαι ευτυχής που κατορθώσαμε να προσφέρουμε στήριξη στις οικογένειες που υποφέρουν από αυτό το τραγικό συμβάν. Γνωρίζω ότι τα χρήματα δεν θα απαλύνουν τον πόνο τους, αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσουν να καλύψουν μερικές από τις άμεσες βασικές οικονομικές τους ανάγκες», δήλωσε ο σερ Στέλιος.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.