Πένυ Ραμαντανη – Μια “ονειρική” φωνή που μας συντροφεύει εδώ και 20 χρόνια

Τη γνωρίσαμε ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Όναρ» το 1998, μια πορεία που κράτησε 15 χρόνια. Από το 2013 και μετά συνεχίζει το μουσικό της ταξίδι, πλέον και ως μέλος του συγκροτήματος «Ντο δίεση», από το 2015, μαζί με τον Δημήτρη Νίτη, ένας απ’ τους εξαιρετικότερους μουσικούς της γενιάς του. Έχει συνεργαστεί με τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, έχει παίξει στις περισσότερες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο. Είναι με απόλυτη σιγουριά, μια φωνή που έχει αγαπηθεί εδώ και 20 χρόνια.

Οι Nto Diesi έχουν πλέον στις αποσκευές τους τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2019 από το Ogdoo Music Group- «Δε φοβάμαι το αύριο».

Τον Σεπτέμβριο του 2020 κυκλοφόρησαν το single «Προσφυγικό», ένα νέο τραγούδι για την τραγωδία των προσφύγων. Είναι χαρακτηριστική η αφιέρωση των Nto Diesi που ακολουθεί το τραγούδι:

«Για όλους τους ανθρώπους που χάνουν τις πατρίδες τους, αυτές που είναι από χώμα κι εκείνες της καρδιάς.»

Η Πένυ Ραμαντάνη δεν είναι μόνο στιχουργός και ερμηνεύτρια, αλλά και συγγραφέας. Το 2010 εκδόθηκε το πρώτο της µυθιστόρηµα «Υπέροχα μόνοι» το 2015 εκδόθηκε το πρώτο της παιδικό βιβλίο “Το αστέρι κι ο Κωστής” και ακολούθησε “Ο λουλουδακος”.

Αυτή τη Παρασκευή, καλοσωρίζω με ιδιαίτερη χαρά στη παρέα μας, τη γυναίκα που όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τη δική της πορεία έχει καταφέρει να μας κλέψει τη καρδιά με τη φωνή της, τη Πένυ Ραμαντάνη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.