ΠΕΟ: 1.000 γιορτινά πακέτα αγάπης σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες

Συνεχίζει να ταλανίζεται η κοινωνία από τη μάστιγα της ακρίβειας, με αποτέλεσμα αρκετές οικογένειες να αποτείνονται σε εθελοντικές οργανώσεις για παροχή βοήθειας.

Συγκεκριμένα το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΠΕΟ παρέδωσε την παραμονή Χριστουγέννων περίπου 1.000 πακέτα αγάπης παγκύπρια, σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η Συντονίστρια του Δικτύου Αλληλεγγύης Λευκωσίας- Κερύνειας της ΠΕΟ, Μαρίνα Κούκου, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ότι από τα 1.000 πακέτα, τα 450 δόθηκαν σε οικογένειες στην επαρχία Λευκωσίας. Επισήμανε ότι λόγω της ακρίβειας, φέτος έχουν δοθεί περισσότερα πακέτα.

Η κ. Κούκου τόνισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα επιδόματα που λαμβάνουν συμπολίτες μας δεν επαρκούν για κάλυψη των αναγκών ενός μήνα. Επίσης αναφέρθηκε και σε περίπτωση στην οποία, μόνο ο ένας γονέας από μια τετραμελή οικογένεια εργάζεται, με αποτέλεσμα ο μισθός να μην φτάνει για κάλυψη καθημερινών αναγκών.

Η Μαρίνα Κούκου τόνισε ότι αυτές τις μέρες όλες οι οικογένειες πρέπει να βιώνουν την αγάπη και τις χαρές των γιορτών, χωρίς να νιώθουν κοινωνικό αποκλεισμό.

Τόνισε δε ότι το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΠΕΟ προσπαθεί με τα πακέτα αγάπης που προσφέρει, να βάλει ένα μικρό λιθαράκι προκειμένου όλες οι οικογένειες να έχουν αξιοπρεπές γιορτινό τραπέζι.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy