ΠΕΟ: Αυθαίρετη και απαράδεκτη η εγκύκλιος ΠΑΣΥΞΕ προς ξενοδόχους

Έντονη αντίδραση ΠΕΟ για τις επιστολές των ξενοδόχων σε εργαζόμενους - Καλεί το Υπ.Εργασίας να παρέμβειΗ ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ καλεί τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν τις επιστολές που τους δόθηκαν από ξενοδόχους και με τις οποίες προειδοποιούνται ότι είναι υπόχρεοι να πηγαίνουν εργασία όποτε κληθούν από τον εργοδότη τους, για όσες μέρες ή ώρες κρίνει ο εργοδότης τους.

Ταυτόχρονα, η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ, από τη μια, καλεί τις διευθύνσεις των ξενοδοχείων που έδωσαν τέτοιες επιστολές να τις αποσύρουν και, από την άλλη, καλεί το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να παρέμβει και να βάλει σε τάξη αυτούς τους ξενοδόχους, διαφορετικά, όπως αναφέρει, θα καλέσει τους εργαζόμενους σε μαζική αντίδραση.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι προειδοποιούνται ότι εάν αρνηθούν θα αφαιρεθούν από τα σχέδια στήριξης του κράτους ή και θα απολύονται». «Φτάνει η άδικη μεταχείριση που τυγχάνουν εξαιτίας κυρίως των εργοδοτών τους και η μίζερη κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί», προσθέτει.

Η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ αναφέρει ότι «οι αυθαιρεσίες δεν γίνονται αποδεκτές, τα ωράρια και οι όροι απασχόλησης των εργαζομένων είναι ρυθμισμένα από τον νόμο και την Συλλογική Σύμβαση και δεν αναγνωρίζουμε σε κανένα το δικαίωμα», όπως αναφέρει, «να ενεργεί μονομερώς και με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, όπως ο ΠΑΣΥΞΕ καθοδηγεί τα μέλη του».