ΠΕΟ: Χωρίς έλεγχο η μείωση της τιμής στα καύσιμα άντεξε δύο μέρες! – Χωρίς αντανακλαστικά η κυβέρνηση


Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν ζει με την κοινωνία, δεν βιώνουν την ακρίβεια, για αυτό και δεν καταλαβαίνουν τόνισε η ΓΓ της ΠΕΟ, σχολιάζοντας τις αυξήσεις στις τιμές σε καύσιμα, ηλεκτρισμό και είδη πρώτης ανάγκης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, η Σωτηρούλα Χαραλάμπους επισήμανε ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης όχι μόνο δεν υπάρχουν αλλά είναι πολύ αργά, σε σχέση με την στήριξη των πολιτών.

Η κ. Χαραλάμπους υπέδειξε ότι χρειάζεται να εφαρμοστούν μέτρα χθες, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει πολυεπίπεδος σχεδιασμός από τους κυβερνώντες.

Όπως είπε η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει όσα εργαλεία μπορεί, να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια και να προστατεύσει την κοινωνία, λέγοντας ότι ροκανίζονται τα εισοδήματα των πολιτών, οι οποίοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Επίσης είπε ότι η ακρίβεια δεν ξεκίνησε σήμερα αλλά εντείνεται με τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Εξέφρασε ακόμα την άποψη ότι δεν θα σταματήσει το ράλι αυξήσεων στις τιμές.

Παράλληλα η ΓΓ της ΠΕΟ επανέλαβε ανάμεσα σε άλλα ότι πρέπει να μειωθεί το ΦΠΑ σε καύσιμα, ηλεκτρισμό και είδη πρώτης ανάγκης.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα καύσιμα λέγοντας ότι η μείωση άντεξε δυο ημέρες αλλά δεν έγινε έλεγχος και κατά πόσο δικαιολογούνταν οι νέες αυξήσεις που επιβλήθηκαν στη συνέχεια.

Επίσης είπε ότι πρέπει να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα στήριξης των εισοδημάτων όπως η αύξηση των επιδομάτων και η ένταξη των χαμηλοσυνταξιούχων στην ειδική διατίμηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.