ΠΕΟ για κατώτατο μισθό: Η κυβέρνηση επιχειρεί να στείλει το θέμα στις ελληνικές καλένδες – Θετικές εξαγγελίες λέει η ΣΕΚ

Αύξηση της ανεργίας στο 8% από το 6% λόγω της πανδημίας ανακοίνωση η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι θα συζητήσει το θέμα του κατώτατου μισθού όταν η ανεργία φτάσει στο 5%.

Διαβάστε επίσης:

Διάλογος για Εθνικό κατώτατο μισθό όταν επιτευχθούν συνθήκες «πλήρους απασχόλησης», λέει η κυβέρνηση

Σχολιάζοντας ο Γ.Γ της ΠΕΟ τόνισε ότι είναι με αγανάκτηση που άκουσαν αυτές τις εξαγγελίες, και έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση και αντιλαϊκή προσέγγιση. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πάμπης Κυρίτσης σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσει τους εργαζόμενους, αφού θα δεχθούν μεγάλη επίθεση όσον αφορά στους μισθούς τους.

Ο κύριος Κυρίτσης είπε μάλιστα ότι η κυβέρνηση από την στιγμή που δεν ρυθμίζει τον κατώτατο μισθό, στέλνει το μήνυμα στους εργοδότες ότι μπορούν ανενόχλητοι να προχωρήσουν σε μειώσεις. Ο Γ.Γ της ΠΕΟ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να στείλει το θέμα στις ελληνικές καλένδες.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ της ΣΕΚ είπε ότι θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση επαναβεβαιώνει τη θέση και τη βούληση της να ξεκινήσει τον κοινωνικό διάλογο για ρύθμιση του κατώτατου μισθού. Ο Αντρέας Μάτσας σημείωσε ότι μπορεί να ξεκινήσει από τώρα αυτός ο διάλογος και να ληφθούν τελικές αποφάσεις όταν μειωθεί η ανεργία, όπως ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Ο κύριος Μάτσας εκτίμησε πάντως ότι είναι διαχειρίσιμη ακόμη η κατάσταση όσον αφορά την ανεργία. Είπε τέλος ότι πρέπει να επανασχεδιαστεί το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης με βάση τα νέα δεδομένα.