ΠΕΟ για παιδιά με δυσκολίες: Άστοχες και παραπλανητικές οι αναφορές Προδρόμου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Η ΠΕΟ καταγγέλλει  το γεγονός ότι ο Υπουργός Παιδείας κ Προδρόμου, στην προσπάθεια του να απεκδυθεί των ευθυνών του για τον απαράδεκτο χειρισμό που έγινε στο θέμα της επιστροφής στο σχολείο των παιδιών που παρουσιάζουν δυσκολίες αυτομέριμνας, επικαλείται επιστολή της ΠΕΟ, η οποία στις 12 Μαΐου, έθετε υπόψιν του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών κ. Ντίνου Έλληνα ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή τα Υγειονομικά  πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, δεν έκαμναν αναφορά σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και οι συνοδοί παιδιών με ειδικές ανάγκες. Μετά και από την παρέμβαση των Συντεχνιών, αυτά τα πρωτόκολλα δημιουργήθηκαν και κοινοποιήθηκαν στις 20 Μαΐου 2020 και ως εκ τούτου, η ανησυχία που είχαμε εκφράσει θεωρήθηκε απαντημένη.
«Η επίκληση σήμερα από τον κ. Προδρόμου της σχετικής επιστολής της ΠΕΟ για να δικαιολογήσει τους χειρισμούς του Υπουργείου του, λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι είναι άστοχη και παραπλανητική. Ενδεικτικό της σκοπιμότητας της αναφοράς του Υπουργού, είναι και το γεγονός ότι για να γίνει πιο πιστευτός ονοματίζει μόνο  την ΠΕΟ, ενώ παρόμοια επιστολή είχε απευθύνει και η ανάλογη συντεχνία της ΣΕΚ».  
«Για τους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς οι οποίοι είχαν αρνητικό αντίκτυπο στα συγκεκριμένα παιδιά, την ευθύνη την έχει αποκλειστικά το Υπουργείο και θα ήταν ορθότερο αντί να ψάχνει δικαιολογίες και προφάσεις, αυτή την ευθύνη να την αναλάβει».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.