ΠΕΟ: Η κυβέρνηση καταργεί τον μειωμένο ΦΠΑ στο ρεύμα και κάνει ανακατανομή των φόρων (ηχητικά)

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η ΠΕΟ ανέμενε από την κυβέρνηση ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο με πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα και όχι απλώς ανακατανομή της φορολογίας, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ η ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Επισήμανε ότι η εξαγγελία της κυβέρνησης ουσιαστικά καταργεί τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και κάνει ανακατανομή φόρων μέσα από τη διοχέτευση κάποιων ποσών στην ΑΗΚ.

Αναμέναμε, πρόσθεσε, να προστεθούν μέτρα και όχι να γίνει ανακατανομή, καθώς η Κύπρος είναι μια από τις χώρες με το πιο ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα.

Η κ. Χαραλάμπους υπέδειξε ότι δεν θα επωφεληθούν από το μέτρο της κυβέρνησης οι χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι στο όριο της φτώχειας και δεν ανήκουν στην ομάδα που παίρνει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Όλα όσα ανέφερε η κ. Χαραλάμπους στο ηχητικό (06:30):

Μιχάλης Αντωνίου: Το ενεργειακό πρόβλημα έπρεπε να αντιμετωπιστεί από τα κεντρικά όργανα της ΕΕ

Το ενεργειακό πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Κύπρο αλλά είναι γενικότερο και η ΟΕΒ είχε προειδοποιήσει ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί κεντρικά από τα όργανα της ΕΕ τα οποία είχαν αποφασίσει την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου.

Ανέφερε ότι για να αξιολογήσει κάποιος τα δεδομένα πρέπει να κάνει εκτιμήσει τη συνολική εικόνα στα ενεργειακά προβλήματα.

Ο κ. Αντωνίου υποστήριξε ότι η αύξηση των τιμών στην ενέργεια είναι σε τέτοια ύψη που δεν υπάρχουν τέτοιοι κρατικοί πόροι που να μπορούν να επιφέρουν ανακούφιση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να πάμε στην επόμενη μέρα που θα αισθανθούμε ασφαλείς.

Επανέλαβε ότι η ΟΕΒ είχε προτείνει να ασκηθούν πιέσεις να αντιμετωπιστεί το ενεργειακό πρόβλημα με εργαλεία ευρωπαϊκά, καθώς είχε εκτιμήσει από την πρώτη μέρα του πολέμου στην Ουκρανία το τι θα ακολουθούσε.

Το ηχητικό με όλα όσα ανέφερε ο κ. Αντωνίου:

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.