Η ΠΕΟ καλεί τους εργαζομένους να «εργαστούν με αυταπάρνηση, δραστήρια και μαχητικά» για την εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη

«Πάρτε στα χέρια σας το μέλλον του τόπου»

Κάλεσμα στους εργαζομένους «να εργαστούν με αυταπάρνηση, δραστήρια και μαχητικά, παίρνοντας στα χέρια τους το μέλλον του τόπου για την εκλογή στην προεδρία της Δημοκρατίας του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη», απηύθυνε η ΠΕΟ μετά την απόφαση της έκτακτης διευρυμένης συνεδρίας του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, στην οποία ο Α. Μαυρογιάννης κατέθεσε τις βασικές θέσεις του προγράμματός του για το Κυπριακό και τα εργασιακά και κοινωνικά ζητήματα.

«Οι τοποθετήσεις του Α. Μαυρογιάννη, όπως αυτές αναπτυχθήκαν ενώπιον του Γ.Σ. της ΠΕΟ, για τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν έντονα την κυπριακή κοινωνία, όπως είναι το Κυπριακό, τα ζητήματα οικονομίας, τα εργασιακά και κοινωνικά ζητήματα, δίνουν απάντηση στην απαίτηση της κοινωνίας και των εργαζομένων για προοδευτική αλλαγή», τονίζεται στην απόφαση.

Στην τοποθέτησή της στη συνεδρία η Γ.Γ. της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, τόνισε τη σημασία των επικείμενων προεδρικών εκλογών και την ανάγκη για προοδευτική αλλαγή στην ηγεσία του τόπου, επισημαίνοντας ότι μετά από δέκα χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ η κατάσταση τόσο στο Κυπριακό όσο και στην εσωτερική διακυβέρνηση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με τους τομείς της ανάπτυξης, του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων να έχουν πάει χρόνια πίσω. Αναφέρθηκε επίσης στα φαινόμενα διαφθοράς, διαπλοκής και χρησιμοποίησης της εξουσίας για ίδιον συμφέρον, τις πολιτικές υποβάθμισης των μισθών και την απορρύθμιση της εργασίας, την ακρίβεια, τις κοινωνικές ανισότητες κ.τ.λ.

«Δεν μπορεί να συνεχίσουν να είναι στην εξουσία αυτοί που βλέπουν τους λίγους και όχι τους πολλούς, που έχουν αναγάγει τα προσωπικά συμφέροντα σε κυβερνητική πολιτική. Υπάρχει άμεση ανάγκη για αλλαγή με προοδευτικό πρόσωπο και αυτό το πρόσωπο είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης που έχει τα εχέγγυα για να είναι φορέας αυτής της αλλαγής», υπέδειξε η Σ. Χαραλάμπους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.