ΠEO και DEV – IS βραυβεύτηκαν για τη συμβολή τους στην ειρήνη

Στα πλαίσια φεστιβάλ βιβλίου που πραγματοποιείται στην κατεχόμενη Λευκωσία, οι διοργανωτές βράβευσαν χθες την ΠΕΟ και την DEV-IS, για την πλούσια και πολύχρονη προσφορά και δράση τους, για την ειρήνη και την επανένωση του τόπου μας.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση, ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι είναι μεγάλη τιμή για την ΠΕΟ να αναγνωρίζεται η συμβολή και η δράση της για τη φιλία, τη συνεργασία και την κοινή δράση για το καλό της χώρας και του λαού μας.

“Αυτός είναι ο δικός μας ορισμός για τον πατριωτισμό και την αγάπη για την πατρίδα. Πατριωτισμός δεν είναι ούτε ο εθνικιστικός φανατισμός, ούτε η μισαλλοδοξία και οι ακρότητες που εκφράζουν τα φασιστικά στοιχεία και τα ιδεολογήματα της ακροδεξιάς”, είπε ο ΓΓ της ΠΕΟ.

Πρόσθεσε ότι “ο δικός μας πατριωτισμός είναι εκείνος που υπερασπίζεται το κοινό ειρηνικό και ελπιδοφόρο μέλλον για όλους τους Κύπριους, ανεξάρτητα φυλής, θρησκείας, γλώσσας, χρώματος ή φύλου, σε μια ενωμένη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και δημοκρατική πατρίδα όπου τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα θα είναι κατοχυρωμένα και διασφαλισμένα τόσο για τις κοινότητες όσο και για τους πολίτες”.

Αναφορικά διαχρονική δράση της ΠΕΟ, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι “η δράση της ΠΕΟ για την ενότητα, τη φιλία και την αλληλεγγύη Ε/κ και Τ/κ δεν είναι καθόλου ευκαιριακή και είναι  ταυτισμένη με την ύπαρξη της, έχοντας βαθιές ταξικές και ιδεολογικές ρίζες”.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της DEV-IS, Hasan Felek, αναφέρθηκε στους διαχρονικούς αγώνες της ΠΕΟ και της DEV-IS και διαβεβαίωσε ότι αυτοί θα συνεχιστούν και θα ενταθούν μέχρι την υλοποίηση των κοινών μας οραμάτων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και πλήθος κόσμου.
ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.