Έκπληξη και δυσαρέσκεια για τις τροποποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση ύστερα από τις αντιδράσεις που εκδήλωσαν οι εργοδοτικές οργανώσεις, σε πρόνοιες του νομοσχεδίου που η ίδια ετοίμασε και κατάθεσε στη Βουλή για τα Ταμεία Προνοίας, εκφράζει η ΠΕΟ.

Η στάση της κυβέρνησης που υπαναχωρεί και προωθεί τροποποιήσεις επειδή οι εργοδοτικές οργανώσεις αντιδρούν και διαμαρτύρονται, δείχνει ένα μονόπλευρο προσανατολισμό, ο οποίος εξ’ αντικειμένου διαβρώνει και τη λειτουργία του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ.

Όπως σημειώνει, αν η κυβέρνηση θέλει να είναι συνεπής με αυτά που διακηρύσσει, ότι δηλαδή ο θεσμός των Ταμείων Προνοίας είναι ωφέλιμος και χρειάζεται να διευρυνθεί για να καταστεί δεύτερος συνταξιοδοτικός πυλώνας, τότε λογικά το πρώτο βήμα είναι εκεί και όπου λειτουργεί Ταμείο Προνοίας, η υποχρέωση του εργοδότη για εισφορά σ’ αυτό το ταμείο να ισχύει για όλους τους εργοδοτούμενους του και όχι για μερικούς.

«Οι εργαζόμενοι παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από αυτό το πολύ σοβαρό θέμα αρχής για τις εργασιακές σχέσεις και αναμένουν και απαιτούν από τη Βουλή να λειτουργήσει ως Βουλή των πολλών και μη προνομιούχων και όχι ως Βουλή των εργοδοτών. Παρακολουθούν και κρίνουν ποιοι πραγματικά στηρίζουν την ανάγκη για ελάχιστα δικαιώματα για όλους, για τερματισμό των εργαζομένων δυο και τριών ταχυτήτων και ποιοι υπαναχωρούν και υποχωρούν μπροστά στις εργοδοτικές απαιτήσεις», καταλήγει.