ΠΕΟΜ για ΥΠΠΑΝ: «Με το καλημέρα των σχολείων δείχνει τις προθέσεις του»

«Ακόμη μια σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και με το καλημέρα το ΥΠΠΑΝ έδειξε ξανά τις διαθέσεις του», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΟΜ.

Αναλυτικά:

«Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού συνεχίζει ακάθεκτος με τον συντηρητισμό και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά που τον διακατέχει. Όπως έγινε γνωστό το ΥΠΠΑΝ με επιστολή που έστειλε στους συντονιστές αγγλικών, έδωσε εντολή να σχιστεί πριν δοθεί στους μαθητές, η σελίδα 36. Συντηρητισμός, νοοτροπίες άλλων εποχών μα και άλλων καθεστώτων. Δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι -σωστά- για την λογοκρισία, από την κατοχική δύναμη στα βιβλία που στέλνονται στο Ριζοκάρπασο και να κάνεις το ίδιο εσύ σαν κράτος, που θέλεις να ονομάζεσαι «σύγχρονο και δημοκρατικό». Την ιστορία δεν την σκίζεις, την μαθαίνεις και μέσα από την μάθηση, κρίνεις και αποκτάς γνώση και άποψη!

Δεν έφταναν όλα αυτά το ΥΠΠΑΝ έστειλε ακόμη μια εγκύκλιο στα σχολεία, με την οποία ενημέρωνε ότι οι σημαίες θα κυμάτιζαν μεσίστιες και πως τα μόνα τραγούδια που θα μπορούσαν να ακουστούν στα σχολεία μας, τιμώντας την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, θα ήταν το «Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις» και το «Χρυσοπράσινο φύλο». Φαίνεται πως κάποιους τους ενοχλεί το έργο, ο βίος και τα τραγούδια που έγραφε ο Μίκης Θεοδωράκης, επιλέγοντας αυτά που θεωρούν ως τα «πιο ακίνδυνα». Εμείς επιλέγουμε μαζί με αυτά και τα δεκάδες άλλα όπως το «Ένα το Χελιδόνι», «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», «Το γελαστό παιδί», «Είμαστε δυο», «Θα σημάνουν οι καμπάνες», «Δραπετσώνα», «Μέρα Μαγιού», «Σφαγείο» και πολλά άλλα.

Η έναρξη της χρονιάς σημαδεύτηκε επίσης, από το προσβλητικό για τον τόπο μας, περιστατικό με την μαθήτρια που της απαγορεύτηκε η είσοδος στο λεωφορείο γιατί δεν έχει 70 σεντ να πληρώσει το εισιτήριο! Φαίνεται πόσο σωστός και επίκαιρος ήταν ο αγώνας του μαθητικού κινήματος τα προηγούμενα χρόνια για επαναφορά των δωρεάν εισιτηρίων στα λεωφορεία για του μαθητές που απέκοψε η παρούσα κυβέρνηση. Την ίδια ώρα θεωρούμε τη «λύση» που έδωσε ο Υπουργός Μεταφορών, κόλπα ωραιοποίησης της κατάστασης και προσβολή της νοημοσύνης των μαθητών και των γονιών μας.

Η ΠΕΟΜ δεν θα σταματήσει λεπτό να αγωνίζεται ενάντια σε αυτούς που προάγουν τον συντηρητισμό, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία. Δεν θα σταματήσουμε λεπτό να αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτούς που ενεργούν αντιδημοκρατικά και ετσιθελικά. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο μαζικά μέχρι να γίνει πραγματικότητα το σχολείο που οραματιζόμαστε. Ένα σχολείο που θα μορφώνει, που θα προάγει την δημοκρατία, την ελεύθερη σκέψη, ένα σχολείο που στο επίκεντρο του θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες τον μαθητών».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy