Πέραν των 1.600 αιτήσεων για το Σχέδιο επιχορήγησης αγοράς προστατευτικού εξοπλισμού για μοτοσικλετιστές

1.620 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από χθες μέχρι και σήμερα το πρωί για το Σχέδιο Επιχορήγησης για Αγορά Προστατευτικού Εξοπλισμού για Μοτοσικλετιστές, και συγκεκριμένα για αγορά αερόσακου σώματος μοτοσικλετιστών.

Μιλώντας στον Άστρα ο σύμβουλος του Υπουργού Μεταφορών, Αντώνης Μινίδης, ανέφερε ότι το ποσό της επιχορήγησης βρίσκεται στα 500 ευρώ, λέγοντας ωστόσο ότι στην αγορά υπάρχουν αερόσακοι σώματος από 250 μέχρι και 800 ευρώ.

Εξήγησε ότι σε αρχικό στάδιο θα επωφεληθούν 700 άτομα και αν υπάρξει επιπρόσθετο ποσό θα μεταφερθεί στους επιλαχόντες.

Ο κ. Μινίδης είπε ότι θα γίνει ηλεκτρονική κλήρωση live ώστε να επιλεχθούν τα 700 άτομα.

Πρόσθεσε ότι αυτοί, θα λάβουν προέγκριση και θα έχουν 3 μήνες για να αγοράσουν τον εξοπλισμό τους.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεχτές μέχρι τις 7 Ιουλίου και δικαιούχοι είναι όλοι οι Κύπριοι, Ευρωπαίοι και πολίτες τρίτων χωρών και είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης μηχανοκίνητων οχημάτων, είναι καταχωρημένοι στο Μητρώο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, είναι φυσικά πρόσωπα, και κάτοχοι ενεργούς άδειας κυκλοφορίας μοτοσυκλέτας, εγγεγραμμένης στο όνομά τους.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο αν υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.motosafety.gov.cy, καταχωρώντας τον αριθμό ταυτότητας, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό εγγραφής οχήματος, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το σχέδιο είναι τριετούς διάρκειας, και σταδιακά θα επιχορηγηθεί η αγορά για κράνος, γάντια, προστατευτικές επιγονατίδες ή άλλου εξοπλισμού που θα κριθεί απαραίτητος από τη Μονάδα Υποστήριξης του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.