Πέραν των 10.000 Αφγανών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Βάζουν «προτεραιότητες» οι ΗΠΑ

Περισσότεροι από 10.000 Αφγανοί βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ περιμένοντας να φύγουν από το Αφγανιστάν, την ώρα που το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν την προσπάθεια εκκένωσης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου,.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΕφόσον χρειαστεί, τις δύο τελευταίες ημέρες θα δοθεί «προτεραιότητα» στην απομάκρυνση των Αμερικανών στρατιωτών και του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ο υποστράτηγος Ουίλιαμ Τέιλορ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, είπε ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βρίσκονται επί του παρόντος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και περιμένουν για να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 90 στρατιωτικά αμερικανικά αεροσκάφη και άλλες πτήσεις απομάκρυναν περισσότερους από 19.000 ανθρώπους.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 88.000 άνθρωποι και κάθε 39 λεπτά αναχωρεί ένα αεροπλάνο. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε ότι σήμερα βρίσκονται στο αεροδρόμιο 5.400 Αμερικανοί στρατιώτες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.