Πέραν των 140 υποστατικών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο πλήγηκαν το Σαββατοκύριακο

Ξεπερνούν τα 140 τα υποστατικά που υπέστησαν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου το περασμένο Σαββατοκύριακο, εκ των οποίων 47 στο Μενεού και 88 σε Παραλίμνι και Αγία Νάπα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Έπαρχος Λάρνακας, Οδυσσέας Χατζηστεφάνου «μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, στη περιοχή Δρομολαξιάς – Μενεού καταγράφηκαν από τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας ζημιές σε 55 κατοικίες. Από αυτές 4 έχουν απορριφθεί, 3 περιπτώσεις είναι στο Κίτι και μία στη Λάρνακα, ενώ οι 47 αφορούν κατοικίες και καταστήματα στο Μενεού».

Πρόσθεσε ότι «το εκτιμημένο συνολικό ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται περίπου στις 106 χιλιάδες ευρώ. Σήμερα Τετάρτη έφτασαν στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας άλλες 4 περιπτώσεις για αποζημίωση λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, οι οποίες θα εξεταστούν από τους αρμόδιους φορείς».

Από την πλευρά του ο Επαρχος Αμμοχώστου Γεώργιος Χρυσαφίνης ανέφερε ότι «συνεχίζεται και σήμερα η καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης, σε σπίτια, υποστατικά και ξενοδοχεία που πλήγηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββάτου».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου καταγράφηκαν στο Παραλίμνι και την Αγία Νάπα από τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης, ζημιές σε 88 υποστατικά εκ των οποίων 26 μόνιμες κατοικίες, 17 εξοχικές, 12 ξενοδοχεία και 33 καταστήματα».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.