Πέραν των 2.000 ημερήσιων κρουσμάτων για πρώτη φορά στην Ολλανδία, στα 1.095 στην Ελβετία, στο ρεκόρ 3.341 στο Ιράν

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων στην Ολλανδία ξεπέρασε σήμερα για πρώτη φορά το όριο των 2.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 2.215 φθάνοντας σχεδόν τα 96.000 και καταγράφοντας το πέμπτο υψηλό ρεκόρ μέσα σε επτά ημέρες.

Εξάλλου, ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στο διαγνωστικό τεστ για μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 1.095, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική υπηρεσία δημόσιας υγείας.

Μέχρι τώρα η ελβετική υπηρεσία έχει καταγράψει 50.378 περιστατικά από 49.283 την περασμένη Παρασκευή. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 1.770 από 1.765. Η υπηρεσία σταμάτησε να καταγράφει τον αριθμό των νέων μολύνσεων τα Σαββατοκύριακα.


Η χώρα κατέγραψε το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό μόλυνσης από Covid-19 στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων (1.464) καταγράφηκε στις 23 Μαρτίου και μειώθηκε σε μόλις τρία την 1η Ιουνίου.

Επιπλέον, οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 5.298 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σήμερα, ένας αριθμός μικρότερος της αύξησης των 10.569 μολύνσεων μία ημέρα πριν. Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από τις επιπλοκές της νόσου αυξήθηκε κατά 53, στους 31.338, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Το σύνολο των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού ανέρχεται τώρα στα 458.061.

Την ίδια ώρα, η Ισπανία κατέγραψε 31.428 περισσότερα κρούσματα νέου κορωνοϊού από την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το σύνολο των επιβεβαιωμένων μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 671.468, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας σήμερα. Το σύνολο των νεκρών από την Covid-19 στην Ισπανία ανήλθε σε 30.663, έγινε επίσης γνωστό από το υπουργείο, από 30.495 την Παρασκευή.

Στην γαλλική πόλη της Λιόν θα επιβληθούν από αύριο αυστηρότεροι περιορισμοί κατά του νέου κορωνοϊού σε μια προσπάθεια των αρχών να αντιμετωπίσουν την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 αλλά και του αριθμού των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.


Στις μεγάλες εκδηλώσεις θα επιτρέπεται η παρουσία έως 1.000 ανθρώπων από 5.000 που ίσχυε έως σήμερα, η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ στους εξωτερικούς χώρους θα απαγορεύεται από τις 8 το βράδυ έως την επόμενη ημέρα και οι επισκέψεις στους τροφίμους οίκων ευγηρίας θα περιοριστούν σε δύο ανά εβδομάδα. Τα μπαρ και εστιατόρια θα επιτρέπεται να σερβίρουν πελάτες μονάχα σε τραπέζια.

Οι πελάτες δεν θα μπορούν να χορεύουν ούτε να πίνουν το ποτό τους όρθιοι. Τα παζάρια και τα πάρτι σε εξωτερικούς χώρους απαγορεύονται. Οι νέοι κανονισμοί για τη Λιόν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, ακολουθούν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μασσαλία, το Μπορντό και τη Νίκαια, καθώς η επιδημία του νέου κορωνοϊού αναζωπυρώθηκε στη χώρα και το σύστημα διεξαγωγής τεστ έχει “λυγίσει” κάτω από την υψηλή ζήτηση.

Ο δείκτης επίπτωσης στη Λιόν αυξήθηκε σε 213 για κάθε 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με την περιφερειακή υγειονομική αρχή, ενώ το 25% όλων των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας στον νομό Ρον, όπου ανήκει η Λιόν, καταλαμβάνουν ασθενείς με COVID-19.

Εξάλλου, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ιράν ανήλθε σε 3.341 το τελευταίο 24ωρο, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τις αρχές Ιουνίου, με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών να διαμορφώνεται σε 425.481, όπως ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.


Η Σίμα Σαντάτ Λαρί ανακοίνωσε ότι 177 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την προηγούμενη ημέρα στο Ιράν, μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες στη Μέση Ανατολή, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό θανάτων σε 24.478.

Ο υφυπουργός Υγείας του Ιράν Ιράζ Χαριρτσί δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ολόκληρη η χώρα είναι σε `κόκκινο συναγερμό` λόγω του κορωνοϊού καθώς αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό ο ημερήσιος αριθμός θανάτων και περιστατικών.

Ιρανοί αξιωματούχοι από τις υγειονομικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει για νεότερο κύμα της πανδημίας ενώ η κυβέρνηση αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων εν μέρει στην πλημμελή συμμόρφωση των πολιτών με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παρά τις ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού, τα σχολεία άνοιξαν και πάλι στις 5 Σεπτεμβρίου για 15 εκατ. μαθητές, αν και το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.