«Πέρασαν 363 μέρες, η έκθεση δεν βγήκε» – Την ίδια τύχη εχουν οι έρευνες και στην τ/κ κοινότηταΤο θέμα της κατάρρευσης του υπό ανέγερση σχολείου στην Κερύνεια συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα στα κατεχόμενα, όπως και διάφορες αστυνομικές και δικαστικές ειδήσεις, η πορεία του τουρισμού, αλλά και τα αίτια για το δυστύχημα με θύματα 4 νέους όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στο δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας, που είχε συμβεί πέρυσι στις 5 Δεκεμβρίου.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Ο βιαστής ακόμα και στην Τουρκία σώζεται» συγκρίνει την υπόθεση πατέρα στην Τουρκία που βίαζε την κόρη του και αφέθηκε τελικά ελεύθερος μετά από έφεση στην αρχική ποινή φυλάκισης 50 ετών, με την σύλληψη του θείου την Βοκολίδα που βίαζε την 12χρονη ανιψιά του εδώ και 3 χρόνια και αφού συνελήφθη αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου «υπουργείου» τα καλούπια (δομές) που χρησιμοποιήθηκαν για το υπό ανέγερση σχολείο στην Κερύνεια που κατέρρευσε, ήταν προβληματικά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ποινές φυλάκισης 5 ετών από το «κακουργιοδικείο» σε τρία άτομα που συνελήφθησαν μεταφέροντας 368 χάπια έκσταση.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Πρέπει να ερευνηθεί η ασφάλεια κτιρίων στα σχολεία» αναφέρεται στις αντιδράσεις και δηλώσεις που έγιναν σχετικά με την κατάρρευση του υπό ανέγερση του σχολείου στην Κερύνεια. Αλλού αναφέρεται ότι ανακοινώθηκε πως οι 13οι μισθοί στο «δημόσιο» θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Κόκκινος συναγερμός στον τουρισμό» γράφει για πτώση στην πληρότητα των τουριστικών εγκαταστάσεων στα κατεχόμενα από την αρχή του έτους μέχρι τον Οκτώβριο κατά 3,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Αλλού γράφει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα αναπηρίας ότι τα κίτρινα ειδικά πλακάκια στους δρόμους για τα άτομα με δυσκολία στην όραση, καταστρέφονται χωρίς να αντικαθιστούνται. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Ε/κ που είχε συλληφθεί στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου ενώ μετέφερε 250 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών στα κατεχόμενα, θα παραμείνει στην φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Σοβαρές παραλείψεις στον Τσίκλο» αναφέρεται στο πόρισμα της ειδικής επιτροπής της «βουλής» που είχε συσταθεί για το ατύχημα στις 5 Δεκεμβρίου πέρυσι στην στροφή του Τσίκλου, στον δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας, όπου 4 νέοι έχασαν την ζωή τους όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από ορμητικά νερά κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην περίπτωση απαγωγής και άσκησης βίας από δύο αγνώστους μασκοφόρους εναντίον 74χρονης γυναίκας. Αλλού αναφέρει ότι στα κατεχόμενα σήμερα θα έχει διακοπή νερού για 7 ώρες.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Πέρασαν 363 μέρες, η έκθεση δεν βγήκε» γράφει ότι ακόμα δεν έχει βγει η επίσημη έκθεση για τα αίτια του δυστυχήματος με τους 4 νέους πέρυσι, ενώ ο πατέρας ενός νέου έφυγε από την ζωή με τον πόνο του γιου του και κηδεύτηκε χθες δίπλα του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι από τα 158 σχολεία που υπάρχουν στα κατεχόμενα τα 138 χτίστηκαν πριν το 1974. Αλλού αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν ρώτησε επικριτικά την «κυβέρνηση» για το τί κάνει μετά που η αεροπορική εταιρεία Άυλας ανέστειλε τις πτήσεις της και ετοιμάζονται αλλαγές στον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής.